Vigastusetont murrab Pere Leiva mehi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Meresaareta võib Tartu Pere Leival tekkida kevadel raskusi Eesti meistrivõistluste finaali jõuda.
Argo Meresaareta võib Tartu Pere Leival tekkida kevadel raskusi Eesti meistrivõistluste finaali jõuda. Foto: Margus Ansu

Tartu Pere Leiva võrkpalliklubi suurte ootustega alanud hooaeg näib saavat kurva lõpu. Vigastustega maadleb kolm põhimängijat, liider Argo Meresaare hooaeg võib seljatrauma tõttu olla otsas.

Eesti-Läti Schenkeri liiga veerandfinaalides SK Riiale 1:3 ja 0:3 alla jäänud Pere Leiva põhipommitaja Meresaar vigastas kaks nädalat tagasi treeningul uuesti pikka aega häda teinud selga.

«Vale liigutuse tagajärjel käis seljast krõks läbi,» kirjeldas eelmisel hooajal finaali jõudnud Pere Leiva peatreener Urmas Tali. «Täna selgub, kas Meresaar läheb operatsioonile.» Esimeses kohtumises Riiaga viibis Meresaar platsil poolteist geimi, teises aga terve mängu, olles 14 punktiga meeskonna resultatiivseim.

Vahetusmehi vähe

Vigastustega on kimpus ka nurgaründajad Eriks Baiks ja Ragnar Pähn, kellele teevad valu põlved. Kui Baiks tegi Riia vastu kaasa mõlemad kohtumised, siis Pähn aitas Pere Leiba ainult teises mängus. «Mõlemal tekkis seetõttu treeningutesse kahenädalane paus, kuid päris terveks pole kumbki saanud,» täpsustas Tali.

Seda luksust, et Baiks ja Pähn hooaja lõppenuks kuulutaksid ja vigastuste ravimisele keskenduksid, ei saa aga Pere Leib lubada sel proosalisel põhjusel, et vahetusest on nurgaründajaks võtta ainult Priit Luik. Meresaart asendaks

16-aastane ja 208 cm pikkune tulevikulootus Oliver Venno.

«Loomulikult ei pea ma tablettide ja valuvaigistite najal piinlemist õigeks, kuid praegu tuleb keskenduda sellele, et meeskond Eesti meistrivõistluste play-off’is võimalikult konkurentsivõimeline oleks,» ütles Tali.

Üle-eelmisel pühapäeval sai temporündaja Rain Värton mängus Ozolnieki Poliursiga blokis olles palliga tugeva löögi vastu silma. «Paar tundi ei näinud selle silmaga midagi ja kaks päeva püsis pilt udune. Nüüd on põrutuse tagajärjed taandunud,» kinnitas Värton.

Tali ei tahtnud aga Riialt saadud kaotusi vigastuste kaela ajada. «Ma ei taha selle taha pugeda, olukorraga tuleb leppida,» nentis Tali. «Oleme praegu samas seisus nagu Riia sügisel. Teises mängus ei tegutsenud me kehvasti, kuid Riial oli võit all ja omas seetõttu psühholoogilist eelist.»

Pärnu lõi tiitlikaitsjat

Kui Selveri kahte 3:0 võitu Tallinna Kalevi üle võis pidada ootuspärasteks tulemusteks, siis Falck Pärnu üleolek tiitlikaitsjast Poliursist tuli paljudele meeldiva üllatusena. Kodus napi 3:2 võidu teeninud kuurortlinna pallurid ei loovutanud võõrsil Poliursile geimigi.

«Kodus saadud võiduga oli psühholoogiline samm astutud ja seetõttu dikteerisime ka teist mängu,» rääkis Pärnu juhendaja Andrei Ojamets.

Sel nädalavahetusel Tallinnas Audentese spordihoones peetava Final Fouri poolfinaalis läheb Pärnu laupäeval vastamisi Riia Lasega, kes oli kahel korral 3:0 üle Kuldiga Elvist. Teises paaris kohtub Selver Riiaga.

«Lase vastu mängides on retsept lihtne – õigetele meestele õiget servi lüües tuleb pall võrgust kaugemale saada ja siis blokiga nende rünnakuid pidurada. Loodan, et suudame pingevabalt mängida, sest juba poolfinaali jõudmine tähendab meile eelmise aasta tulemuse ületamist,» lausus Ojamets.

Argo Arak lahkus Küprosele

Pere Leib loovutas enne tähtsaid mänge meeskonna kogenuima liikme Argo Araku (pildil) Küprose klubile Limassoli Anorthosis. «Nad tahtsid enne play-off’i meistriks tuleku huvides lisajõudu värvata. Olin Küprosele tulekust huvitatud, sest lisaks kõrgemale palgale saan rohkem mänguaega,» lausus Pere Leivas vahetusmehe rolliga leppima pidanud Arak.

Põhiturniiri võitja Anorthosis, kelle ridadesse kuulub leegionäre Kolumbiast, Serbiast, USAst ja Bulgaariast, alistas Küprose meistrivõistluste poolfinaalis Araku üle-eelmise tööandja Paphose Dionysuse mängudega 3:0. Teises poolfinaalpaaris juhib Pavel Kružajevi meeskond Paphose Pafiakos ja Eivo Žuravljovi klubi Limassoli Karavani vastu mängudega 2:1. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles