Del Potro alistas US Openi finaalis Federeri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juan Martin del Potro
Juan Martin del Potro Foto: Reuters / Scanpix

Argentiinlane Juan Martin Del Potro alistas USA lahtiste tennisemeistrivõistluste finaalis 3:6,

7:6 (5), 4:6, 7:6 (4), 6:2 maailma esireketi Roger Federeri.

Esimest korda suure slämmi turniiri finaalis mänginud 20-aastasel Del Potrol kulus viiekordse US Openi tšempioni Federeri alistamiseks rohkem kui neli tundi.

Settidega 1:2 taha jäänud Del Potro suutis säilitada külma närvi ja neljanda seti kiires lõppmängus 28-aastasest Federerist 7:4 parem olla. Viies sett kuulus juba suhteliselt kindlalt argentiinlasele.

Seni oli turniiril kuuendana asetatud Del Potro Federeriga mänginud kuuel korral ja veel kordagi polnud ta esireketit võita suutnud.

«Mul oli sel nädalal kaks unistust. Üks oli võita US Open ja teine saada selliseks tennisistiks nagu Roger,» rääkis Del Potro oma võidukõnes. «Üks on täitunud, aga selleks, et Rogeri-suguseks saada, pean oma mängu veel kõvasti parandama.»

«Sa võitlesid kuni viimase punktini, oled tõeline tšempion,» lisas Del Potro. «Mul on hea meel siin olla, see päev jääb mulle igaveseks meelde.»

Tennisisti kohta hiiglasekasvu, koguni 198 sentimeetrit pikk Del Potro on teine argentiinlane, kes US Openi meesüksikmängus esikoha saanud. Viimati sai sellega hakkama Guillermo Vilas 1977. aastal. Vilas istus seekordse finaali ajal tribüünil ja jälgis kaasmaalase võitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles