FIA pakkus Renault’ peainsenerile puutumatust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renault' peainsener Pat Symonds.
Renault' peainsener Pat Symonds. Foto: AP / Scanpix

Rahvusvaheline Autoliit (FIA) pakkus väidetavalt Renault’ vormel-1 meeskonna peainsenerile Pat Symondsile puutumatust, kui mees ausalt ära räägib, mis eelmisel hooajal Singapuri etapil tegelikult juhtus.

Symondsile lubati, et kui ta räägib, miks ja kuidas Nelson Piquet juunior mullu Singapuri etapil oma autoga vastu seina sõitis, pääseb ta karistusest.

Inglismaa ajalehe The Times andmetel võiks vastasel juhul meest ees ootavate karistustest karmim olla kõrvaldamine vormel-1 sarjast terveks eluks.

Endine Renault’ piloot Piquet ja tema isa, kolmekordne maailmameister Nelson Piquet seenior väidavad, et tegemist oli vandenõuga ja Renault’ käskis Piquet juunioril seina sõita, et aidata seeläbi meeskonnakaaslasel Fernando Alonsol etapivõit võtta.

Väidetavalt pakkus FIA Symondsile puutumatust pärast eelmisel kuul Belgias peetud MM-etapil mehe ülekuulamist. Kui Symondsi käest küsiti, kas jutud, et ta mitte ainult ei palunud Piquet’l avarii teha, vaid näitas talle ka kaardilt, kus avarii peaks toimuma, vastavad tõele, keeldus mees vastamast. «Mul pole mingit kavatsust teile valetada. Ma ei ole teile valetanud, küll aga olen õige pisut oma osalust väiksemaks püüdnud muuta,» vastas Symonds pärast pikka küsitlemist.

Järgmisel esmaspäeval peab Renault ilmuma Pariisi Rahvusvahelise Mootorispordi Nõukogu juurde ülekuulamisele.

Renault’ tiimi boss Flavio Briatore on kõiki süüdistusi eitanud ning väitnud, et need on hullumeelsed valed. Kuna aga FIA pakkus ka Piquet’le tõe rääkimise eest vastutasuks puutumatust, on Briatore praegu ainus kolmest Rahvusvahelise Mootorispordi Nõukogu ette astujaist, kes reaalselt karistada võib saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles