Leedu krahhini viinud Butautas lahkub ametist

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramunas Butautas
Ramunas Butautas Foto: Sille Annuk

Treeneri saatus on karm – kui võidad, oled kangelane, kaotades pead aga tihti oma ametist loobuma. Eriti veel siis, kui oled Leedu korvpallikoondise peatreener. Korvpalliusku riigis ei andesta püha ürituse nurjamist keegi.




Nii ei jäänud Leedu koondise peatreeneril Ramunas Butautasel muud üle kui teatada, et paneb pärast Poolas toimuva EMi viimast vahegrupi mängu ameti maha. Enne tänast kohtumist on leedulased juba edasipääsulootused minetanud.



«EM on kujunenud suureks pettumuseks ning mul puudub seletus, miks me nii halvasti mängime,» vahendas ajaleht Sport-Ekspress Butautase sõnu. «Meie suurim probleem oli mängujuhi puudumine.»



Kohamängudest eemalejäämine tähendab ühtlasi seda, et Leedu ei lunastanud pääsu tuleva aasta MMile ning peab sinna jõudmiseks ootama FIBA erikutset.



Eile sai kõik selgeks esimeses vahegrupis. Postimehe trükkimineku ajaks oli teada, et veerandfinaalides jätkavad Prantsusmaa, Kreeka ja Venemaa. Neljanda edasipääseja selgitasid hilisõhtul Saksamaa ja Horvaatia.



Eilses esimeses kohtumises alistas Venemaa pärast väga pingelist heitlust Makedoonia 71:69 ning tagas sellega edasipääsu. Prantsusmaa kindlustas vahegrupi võidu, alistades 71:69 Kreeka.



Venemaa sangariks kerkis korvi all võimutsenud Timofei  Mozgov, kes panustas võidu heaks 25 punkti ja 11 lauapalli. «Teadsime, et peame täna võitma, ning kohtumine kujunes väga raskeks,» rääkis mängujuhina Venemaa koondise niite tõmmanud Anton Ponkrašov.



«Makedoonia mängis meie vastu väga head korvpalli, eriti raske oli ületada nende tihedat kaitset, kuid lõpuks saime sellega hakkama.»



Vahegrupis vaid ühe võidu saavutanud Makedoonia jaoks on turniir lõppenud. Kogu karjäär lõppes aga Makedoonia 35-aastasel mängujuhil Vrbica Stefanovil.



Mängujärgsel pressikonverentsil tunnistas Stefanov, et andis karjääri pikendamiseks endast kõik. «Tegime võitmiseks kõik võimaliku, rügasime 40 minutit tihedalt kaitses, ent sellest ei piisanud. Samas valmistas rõõmu, et püsisime lõpuni Venemaaga ühes rütmis,» lasus Stefanov.



Venemaa koondise peatreener David Blatt avaldas aga Stefanovile tunnustust. «Me ei näe niipeagi temataolist mängijat. Samas on mul hea meel, et ei pea enam treenerina tema vastu mängima.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles