Tammert viib maailma parimad kettaheitjad jahile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Tammert
Aleksander Tammert Foto: Margus Ansu

Kuidas saada Eestisse maailma absoluutne kettaheiteparemik?

See on küsimus, millele oskas kõige paremini vastata üks ERGO maailmamängude korraldajaid Aleksander Tammert, kes nimeka seltskonna taas kord Tallinna meelitas. «Tuleb kõiksugu trikke kasutusele võtta,» sõnas ta kavalalt.



Täna viib Tammert maailma parimad kettaheitjad näiteks Nõva metsadesse jahile. Küsimusele, kas see natuke ohtlik pole, vastas mees: «Ega siis igaühele püssi anta. Kõik on organiseeritud ja vastavalt seadustele.»



Peale selle on programmis muudki meelelahutust. Nagu Tammert ütles, on kavas mitmesuguseid aktiivse lõõgastumise vorme. Ainukesed, kes sellest kõrvale jäävad, on sakslane Robert Harting ja Soome esindaja Franz Kruger, kes peavad eri põhjustel kodumaale sõitma. Küsimusele, kas Kanter teeb üritustel kaasa, vastas Tammert: «Ta pole veel jah-sõna öelnud. Aga eks ma pean teda natuke meelitama.»



Nädalavahetuseks sõidutab Tammert sportlased oma töökohta, Greete motelli Valgamaal. Seal aitavad nad Tõrvas korraldada ka üht laste kergejõustikuvõistlust.



«6–12-aastased lapsed võistlevad seal kolmevõistluses. Meie autasustame neid ja aitame süstida kergejõustikupisikut,» selgitas Tammert, kelle sõnul kõik sportlased kogu programmi kaasa ei tee. «Tugevamad jäävad esmaspäevani, nõrgemad lahkuvad varem. Venelased ja poolakad jäävad esmaspäevani.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles