Libero Sten Esna: ma olen väga suure sammu edasi astunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Esna (paremal) koos meeskonnakaaslastega hea esituse üle rõõmustamas.
Sten Esna (paremal) koos meeskonnakaaslastega hea esituse üle rõõmustamas. Foto: Erakogu

Prantsusmaa võrkpallimeistrivõistlused kümnenda kohaga lõpetanud Rennes’i Etudiantsi eestlasest libero Sten Esna on pärast esimest hooaega välisklubis muutunud silmnähtavalt enesekindlamaks.

«Ma olen väga suure sammu edasi astunud, eelkõige vaimselt ja tehniliselt,» arutles Esna. «Minevikus on palju tööd tegemata jäänud. Nüüd tuleb järelaitamistunde võtta.»

Põhiturniiril 5.–8. koha vahel pendeldanud Etudiants võitis viimasest kaheksast kohtumisest vaid ühe – üleeile viimases voorus autsaiderit Nizzat 3:0 – ja jäi play-off’ist välja. Langus algas märtsi alguses, kui tšehhist sidemängija Marek Kardos vigastada sai.

Kuna Etudiantsi eelarve on Prantsusmaa meistriliiga klubidest väikseim, 750 000 eurot (11,7 miljonit krooni – toim), siis polnud meeskonnal teist sidemängijat ja sel kohal hakkas mängima nurgaründaja.

Lepinguta ei jää

«Kardose traumata saanuksime viienda-kuuenda koha,» arvas Esna. «Tugevamatel klubidel on ka korralikud varumehed. Kui meil keegi vigastada saab, annab see kohe tunda.»

Etudiants loodab Esnaga lepingut pikendada, kuid eestlase vastu tunneb huvi ka üks teine tabelis eespool asuv meeskond.

«Mul pole midagi Etudiantsi jäämise vastu, kuid see sõltub paljuski koosseisust. Olen teinud hea hooaja ja lepinguta ma ei jää,» oli Esna kindel.

Eelviimasel, 13. kohal lõpetanud ja esiliigasse langenud Avignoni nurgaründaja Jaanus Nõmmsalu seis aga nii roosiline pole. Pool hooaega vahetusmeeste pinki nühkinud Nõmmsalu sõnul pole aga närvitsemiseks põhjust.

«Olen teinud piisavalt palju häid mänge,» kinnitas ta. «Ka Avignon pakub mulle uut lepingut korraliku palgaga, kuid esiliiga tase ei rahulda mind.» Nõmmsalu ootab katsetele Saksamaal poolfinaali jõudnud TSV Unterhaching. Lisaks on ta olnud ühenduses Austria tippmeeskonna, Euroopa Meistrite liigas osalenud Raimo Pajusalu endise koduklubi Innsbrucki Hypo Tiroliga.

Näitab end austerlastele

«Lähen end Unterhachingile näitama juhul, kui palgas enne kokkuleppele jõuame. Austerlased lubasid järgmisel nädalal ühendust võtta,» täpsustas Nõmmsalu.

Avignonil oli viimases voorus võimalus ka kõrgeimasse seltskonda püsima jääda, kuid jõukohaselt Asnieres’ilt tuli vastu võtta 1:3 kaotus.

«Teises geimis, kui üldseis oli viigis 1:1, juhtisime 23:19, kuid ei suutnud naeruväärsel kombel palli maha lüüa ja sinna see võit läks,» meenutas 10 punkti toonud Nõmmsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles