Kuulsa austerlase ja suusaliidu koostöö katkes

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Höllwarth
Martin Höllwarth Foto: Raigo Pajula

Eesti Suusaliidu juhatus otsustas eile lõpetada koostöö suusahüppajate treeneri austerlase Martin Höllwarthiga.


Karjääri jooksul kolmekordseks maailmameistriks tulnud ning olümpiamängudelt kolm hõbemedalit võitnud mees ei jätka Eestis majanduslikel põhjustel.



«Koostöö lõppeb, kuna raha pole ja ei ole tulemas ka,» rääkis Eesti Suusaliidu kahevõistluse ja suusahüppajate juhataja Roomet Pikkor, kes lisas, et juhendaja oli tulevast otsusest teadlik. «Samas kontaktid temaga jäävad alles ning on võimalus, et saame temalt ka edaspidi nõu ja abi.»



Kahevõistlejate hea seis


Samal ajal valiti välja uus kandidaat, kes võiks hakata Eesti suusahüppajatega tegelema. «Uue juhendajana nähakse Tambet Pikkorit,» täpsustas Roomet Pikkor. «Lisaks jätkab ta tööd Audenteses. Tambet on Eestis poisse varemgi treeninud.»



Samas lisas ta, et kaaluti ka kahevõistlejate peatreeneri soomlase Petter Kukkoneni kandidatuuri. Kuid selline variant, et Kukkonen juhendab nii hüppajaid kui ka kahevõistlejaid, laideti maha.



Kui suusahüppajad jäid oma vanast treenerist ilma, siis kahevõistlejad saavad jätkata samamoodi kui eelmisel aastal.



«Andsime Petterile sõnumi, et ta saab oma plaanid ellu viia. Kahevõistlejate jaoks õnnestus leida ka lisaraha,» rääkis Pikkor. «Poiste ja Petteri koostöö on kõvasti paranenud.»



Kui suusahüppajad on rahvusvahelistelt võistlustelt korjanud enamasti ainult kohti viimaste seas, siis kahevõistlejad näitasid eelmisel hooajal korralikke tulemusi. Uue hooaja peaeesmärgiks on seatud Vancouveri OM-normi täitmine.



Kaks meest MK-sarjas


«Nii kaua tuleb MK-sarja etappidel käia, kuni olümpianorm on täidetud,» sõnas Pikkor.



Eesti saab algaval hooajal igal maailmakarikaetapil välja panna kaks meest. Kui üks nendest peaks jõudma punktikohale, siis lisandub ka kolmas koht.



«Esialgu tuleb osalemiskulud kõik ise katta, kui keegi peaks punkte korjama, siis makstakse tema kulud kinni,» selgitas Pikkor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles