Mosley: Renault karistus oli piisavalt karm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Mosley (keskel).
Max Mosley (keskel). Foto: Reuters/ScanPix

Rahvusvahelise Autoliidu FIA juht Max Mosley teatas, et tema arvates on skandaali keskmesse sattunud Renault vormelimeeskonna karistus piisavalt karm ning õiglane.

Eelmisel aastal Singapuri GP’l tagas Renault piloodi Fernando Alonso võidu rajalt sihilikult välja sõitnud Nelson Piquet. Mullune kokkulepe tõi Renault meeskonnale nüüd kahe aasta pikkuse tingimisi võistluskeelu.

Lisaks visati meeskonna juht Flavio Briatore sarjast lõplikult välja ning peainsener Pat Symonds sai viieaastase vormel-1 sarjas osalemise keelu.

Arvatakse, et Renault’ võrdlemisi leebe karistus on tingitud FIA taotlusest hoida meeskonda sarjas, kuna muidu oleks Prantsuse tiim juba kolmas lahkuja kümne kuu jooksul. Mosley peab aga karistust piisavalt karmiks.

«Arvan, et see oli õige otsus. Arvan, et süüdistused langesid sinna, kuhu pidid langema. Karistus, mille määrasime on kõige karmim, mida saime rakendada,» selgitas Mosley. «Kuna Renault tõestas, et Renault vormel-1 tiimil ja ettevõttel polnud mingit moraalset vastutust toimunud sündmustes, siis oleks vale antud olukorras neile otsest karistust määrata. Sellest ka tingimisi karistus.»

Mosley avaldas, et Briatore inetu lahkumine sarjast on tema meelest nukker. «See on kurb, kuna ta on mootorispordis olnud 20 aastat – rohkem tegelikult,» selgitas Mosley. «Kahju on vaadata karjääri nii lõppemas, kuid mida muud oleks me saanud teha?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles