Murumets tahab MMil tipud alistada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Murumets
Andrus Murumets Foto: photomalt.com

Eesti parim rammumees Andrus Murumets läheb sel nädalavahetusel püüdma maailma kõige tugevama mehe tiitlit.



Rammumeeste MMil Maltal on tänavu kohal kõik varem erinevates sarjades võistelnud maailmanimed ning konkurents tugevam kui eales varem.



«Kes nüüd võidab, võib julgelt käega vastu rinda lüüa ja öelda, et ongi kõige kõvem mees. Lihtsalt kõvemaid mehi rohkem enam maailmas pole,» tunnistas eile tiitlivõistlusele sõitnud Murumets ja lisas, et tahab vähemalt viie parema hulka jõuda. «Alla viienda koha pole ma sel aastal kukkunud. See oleks suur tagasiminek.»



Paraku pole aga ülesanne sugugi lihtne. Esmalt tuleb edasi pääseda alagrupist ning Murumetsa grupile loositi just eestlasele kõige ebamugavamad alad – jõutõmme ja õllevaadi heitmine.



Uus kogemus


30 meest on jagatud viide alagruppi, igast kuuesest alagrupist pääseb 1. oktoobril algavale finaalvõistlusele vaid kaks paremat.



«Vorm on keskmiselt hea, aga eks need poolfinaalalad on üsna ettearvamatud. Ma ei tunne ennast väga kindlalt,» tunnistas Eesti vägilane. «Šansid edasipääsuks on keerulised, aga kuidagi peab ju saama! Finaalialad on jällegi väga head, nende hulgas on ka paljud minu lemmikalad.»



Murumets tunnistas, et kui varem peeti kaks eraldi MMi, siis uus süsteem ja ühine tiitlivõistlus on tasemelt kindlasti tugevam. Samas aga tegi kahe sarja ühendamine IFSA sarja sportlastele elu märksa ebamugavamaks.



«Siin on rohkem vastupidavust nõudvaid alasid ja lisaks mõned alad, mida meil pole kunagi olnud,» kirjeldas Murumets. «Meie MMidel võeti alad ja siis valiti sinna mehed tugevusgruppide järgi, aga siin on alagrupid enne edetabeli järgi paika pandud ja siis loositakse alles alad. Tehakse nagu televisiooniprogrammi.»



Lennukit vedama


Ebamugavustele vaatamata on alagrupivastased Murumetsa arvates võidetavad, kuid kahte konkurenti, Terry Hollandsit Inglismaalt ja Dave Ostlundi USAst, peab eestlane kõige ohtlikumaks. «Juba neli aastat on need mehed teises liigas ja nad on nende aladega vägagi tuttavad,» selgitas ta. «Olen ise ka suures ootusärevuses, et kuidas asjad nüüd välja kukuvad.»



Lisaks Murumetsale sõitis Maltale kaasa ka teine Eesti vägilane Tarmo Mitt, kes peab esialgu leppima kahjuks varumehe rolliga. Mitt vaevles suvel reielihase vigastuse küüsis ja ei saanud seetõttu võistlustele kvalifitseeruda. «Mõned head mehed jäävad põhinimekirjast välja – see näitab otseselt kahe liiga ühinemise tulemust,» selgitas Murumets.



Suurimateks favoriitideks peab eestlane kolme meest. Viiekordselt maailmameistrilt ja tiitlikaitsjalt Mauriusz Pud­zianowskilt Poolast üritavad tiitlit napsata leedulane Žydrunas Savickas ja ameeriklane Derek Poundstone.



Kusjuures kullaheitluse käigus võetakse lisaks muule mõõtu ka näiteks lennuki ja paadi vedamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles