Eesti jäätantsupaar püsib olümpiakursil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caitlin Mallory - Kristjan Rand.
Caitlin Mallory - Kristjan Rand. Foto: AFP / Scanpix

Eesti jäätantsupaar Caitlin Mallory - Kristjan Rand alustas täna Saksamaal Oberstdorfis peetaval iluuisutamisvõistlusel Vancouveri olümpiapileti püüdmist. Kohustusliku tantsu järel on Eesti paar üldarvestuses üheksandal kohal, olümpia kvalifikatsiooni pingereas aga neljandal positsioonil.

Mallory ja Rand teenisid kohustusliku tantsu eest kohtunikelt 27,46 punkti.

«Nii palju kui ma jäätantsust jagan, sõitsid nad väga hästi, platsiliselt ja pehmelt. Mulle nad meeldisid,» kommenteeris Oberstdorfis viibiv iluuisutreener Anna Levandi. «Mina paneksin neile rohkem punkte.»

Esikohal on praegu 37,62 punktiga ameeriklased Meryl Davis - Charlie White, teisel kohal paikneb 32,34 punktiga Iisraeli paar Alexandra Zaretski - Roman Zaretski ning kolmandad on 31,64 punktiga venelased Jekaterina Riazanova - Ilja Tkatšenko.

Kokku jagatakse Oberstdorfis jäätantsus viis olümpiakohta, selles arvestuses on esikohal ungarlased Nora Hoffmann - Maksim Zavozin 31,20 punktiga, kes on üldarvestuses viiendal kohal. Eesti paari edestavad veel ka hiinlased Xintong Huang - Xun Zheng (30,16 punkti ja üldarvestuses kuues koht) ja Tšehhi paar Lucie Mysliveckova - Matej Novak (28,85 punkti ja üldarvestuses kaheksas koht).

Rahvusvahelise Uisuliidu (ISU) lehekülg annab Mallory ja Ranna rekordsummaks kohustusliku tantsu eest MMil teenitud 25,11 punkti, ent tegelikult sai teist hooaega koos võistlev paar mullu sügisel Finlandia Trophy'l 27,51 punkti ja Karl Schäfer Memorialil 25,29 punkti.

Täna on jäätantsijatel kavas ka originaaltants, Eesti paar esitab oma uue kava Mulgi polka.

Lisaks jäätantsijatele on täna Oberstdorfis võistlustules ka meesüksiksõitja Viktor Romanenkov ja paarissõitjad Maria Sergejeva - Ilja Glebov.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles