Hannu Manninen naaseb novembris tippsporti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannu Manninen suusarajal.
Hannu Manninen suusarajal. Foto: TOBIAS SCHWARZ/REUTERS

Eelmisel kevadel tippspordist loobunud Soome kahevõistleja Hannu Manninen kavatseb tippsporti naasta ning mees lubatakse võistlema juba novembris.

Mullu lenduriõpingute ja pere pärast karjääri lõpetanud Manninen otsustas kahevõistlusega uuesti alustada augustis, vahendab iltalehti.fi.

Kui muidu peab kahevõistleja ootama võistluslitsentsi dopingutestide pärast kuus kuud, siis Mannineni puhul lühendati aega kolme kuu peale, kuna kõik osalised olid muudatusega nõus. Nii võib soomlane esimese võistluse teha juba 12. novembril, kuid enne võistluste algust tehakse mehele kolm dopinguproovi.

«Jätsin tippspordi poolteist aastat tagasi kõrvale pere ja õppimise pärast. Nüüd on õppimistingimused muutunud nii, et mul on võimalus ka treenida,» selgitas 2007. aasta maailmameister Manninen.

Kuigi Manninen loodab juba sel talvel tippkonkurentsi sekkuda, suhtub ta võimalusse võidelda koha eest Vancouveri olümpial ettevaatlikult.

«Olümpiaunistusse suhtun leplikult. Vaatame, kuidas treenimine läheb ja siis vaatame edasi,» selgitas Manninen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles