Kolm väravat löönud Kink: olin täna lihtsalt liiga hea

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kink (rohelises) mängis Kalju väravavahi Rene Kaasi üle koguni kolmel korral.
Tarmo Kink (rohelises) mängis Kalju väravavahi Rene Kaasi üle koguni kolmel korral. Foto: Liis Treimann

Tarmo Kink tõusis Tallinna Levadia kangelaseks, kui valitsev Eesti meister purustas 13. voorus  liiga uustulnuka Nõmme Kalju  4:0.

Kübaratriki vormistanud Kingi hiilgamine ei piirdunud ainult tabamustega. Päeva naelaks andis ta väravasöödu viimasele kollile, mille lõi vahetusest sekkunud Indrek Zelinski.


«Andsin vanameistrile ka põhjust väheke rõõmustada, et äkki saab jälle hõbepalli,» naljatles Kink, vihjates eelmisel aastal koondise ilusamaks väravaks valitud tabamust Andorra vastu, kus sama tandemi tegutsemist hinnati auhinna vääriliseks.


Siiski andis esimese poolaja mängupilt mullusele meistrile põhjust muretsemiseks.
Hiiu kunstmuru staadionil peetud kohtumine algas pigem Kalju survega.


«Algul oli meil rasku kunstmuruga harjuda ning seetõttu olimegi rabedad,» arvas Kink. «Mul on hea meel, et lõpuks nii suure meediatähelepanu pälvinud meeskonda võitsime.»


Kogu kohtumise teravalt tegutsenud Tarmo Kingi show algas esimese poolaja lisaminuteil, kui tema teelesaadetud tugev karistuslöök täpselt Rene Kaasi kaitsva värava posti kõrvale lendas.
«See esimene värav oli uskumatu,» kiitis ka Kaas. «Selliseid Eesti liigas tihti näha ei saa.»


Ka ülejäänud tabamused olid tõelised meistriteosed. Teise poolaja alguses võttis ta maha Tihhon Šišovi tsenderduse ning lõi palli üle puusa ristnurka. Kolmas tabamus oli täpselt paigutatud löök Nõmme meeskonna alanurka.


Kink, kes napilt kaks nädalat tagasi ka koondises jala valgeks sai, sõnas, et eri kohtadel mängimine teda ei sega – koondises mängib ta kesktormaja, klubis ääreründaja positsiooni.


«Täna olin ma lihtsalt nii hea, et vastased ei saanud minuga hakkama.» naeris Kink. Kuid lisas tõsinedes: «Tegelikult tekkis mul tänu meeskonnakaaslastele palju ruumi. Lükkasime söötu nii kiiresti, et vastased jäid tihtipeale liiga aeglaseks.»


Hoolimata hooaja suurimast kaotusest arvas Kaas, et sellise mänguga Levadia meistriks ei tule. «Mängisime enda kohta väga kehvasti,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles