Meistriliigasse kuuluv Kuremaa kaotas teise liiga meeskonnale

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Kivinukk kostitas Kuremaad rohkete korvidega.
Erki Kivinukk kostitas Kuremaad rohkete korvidega. Foto: Toomas Huik

Korvpalli Eesti karikavõistlustel kaotas Eesti meistriliiga meeskond Kuremaa/Tartu Palliklubi teise liigasse kuuluvale Nõmme RIMile 95:96. Tõe huvides olgu öeldud, et Nõmme meeskond sai enne mängu algust visata 12 kolmepunktiviset, milledest tabati viis. Seega algas kohtumine nende eduseisult 15:0.

Kui need punktid maha arvata, lubas Kuremaa teise liiga meeskonnale ikkagi uskumatult palju punkte – 81. Neist suurem osa langes veel mullu Tallinna Kalevis mänginud Erki Kivinuki arvele.

RIMi rivistuses pallis teisigi endisi meistriliiga mängijad, näiteks Kaido Seil ja Reimo Luht. Viimase väitel, jäid aga mitmed põhimehed Jõgeval peetud kohtumisest kõrvale. «Võtsime kaasa mitu noortemeeskonna poissi,» märkis ta.

Luht kinnitas, et RIM läks meistriliiga meeskonna vastu võidumõtetega. Mängu käigus sai Kuremaa eeldatav kesisus aga kinnitust. «Sellise meeskonnana pole neil meistriliigas küll midagi teha,» arvas kogenud korvpallur. «Aga usun, et nad saavad endale jõudu juurde. Praegu oli nende kaitse nõrk – Kivinukk üksi pani kogu selle seltskonna selili.»

Kuremaa meeskonna juht Ergo Prave sõnul ei maksa ühe mängu põhjal kaugeleulatuvaid järeldusi teha. Pealegi harjutavad meeskonnaga koos kaks ameeriklast, ent ülemineku vormistamiseks ei jõutud kõiki vajalike pabereid korda.

Seega vaatasid nad eilset mängu kõrvalt ning Kuremaa särgis langes pearaskus Tanel Kaljula, Mihkel Kure ja Sven Kukemelgi õlule. «Meie mäng oli väga rabe,» möönis Prave ning avaldas lootust, et tuleval nädalal peetavaks korduskohtumiseks on mehed rivis.

Prave hinnangul on ameeriklased Eesti korvpalli mõistes väga heal tasemel mängumehed, kuid andis mõista, et kumbki ei esita ülisuuri palgatingimusi. «Tegelikult ei tahaks ma nendest enne rääkida, kui kõik asjad on täpselt paigas,» lausus ta.

Lõpuks ta siiski viitas, et üks mängija peaks täiendama korvialust, teine aga tegutsema peamiselt väikse ääre kohal.     

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles