Pekingi turniiri korraldajad teevad Safinile hüvastijätupeo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marat Safin
Marat Safin Foto: Reuters / Scanpix

Pekingi tenniseturniiri korraldajad avaldasid, et teevad endisele maailma esireketile Marat Safinile hüvastijätupeo.

Pekingis algab laupäeval nii meeste kui ka naiste turniir. Meeste turniiri auhinnafond on ligi 3,34 miljonit dollarit ja naiste turniiri auhinnafond 4,5 miljonit dollarit.

Maailma edetabelis 58. kohal paiknev Safin saab turniiril osaleda tänu korraldajatelt saadud vabapääsmele.

Safin on korduvalt öelnud, et lõpetab motivatsioonipuuduse ja kehvade tulemuste tõttu tänavuse hooaja lõppedes karjääri.

Pekingis peetava China Openi korraldajate hinnangul on see turniir ideaalne koht, kus 29-aastane tatari päritolu Safin saab oma Hiina fännidega hüvasti jätta. Safin võitis China Openi 2004. aastal.

«Ametlik hüvastijätupidu võimaldab Safinil näidata, kui väga ta hoolib turniirist, mille võitis ning tänada fänne, kes on teda aastaid toetanud,» sõnas turniiri direktor Zhang Junhui ajalehele China Daily. «Tahame talle head mälestust pakkuda.»

Zhangi sõnul korraldasid nad internetis küsitluse, et uurida fännide käest, kuidas peaks pidu korraldama. «Kogu pidu tehakse fännide soovide järgi,» kinnitas Zhang.

Safin sai vabapääsme ka nädal hiljem Shanghais peetavale turniirile ning ka selle turniiri korraldajad on avaldanud, et kavatsevad Safinile hüvastijätupeo teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles