Olümpiavõitja Thorpe loobus laimusüüdistusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiavõitja Ian Thorpe.
Olümpiavõitja Ian Thorpe. Foto: Reuters / Scanpix

Viiekordne ujumise olümpiavõitja Ian Thorpe soovis laimu pärast kohtusse anda Prantsusmaa ajalehe L’Equipe’i, ajalehe väljaandja ning ajakirjaniku Damien Ressiot’, ent loobus süüdistustest.

26-aastane Thorpe esitas Austraalia kohtule kaebuse 2007. aasta märtsis Melbourne’is peetud maailmameistrivõistluste ajal avaldatud artikli pärast, kuna selles väideti, et Thorpe’i 2006. aasta maikuus antud uriiniproov näitas lubatust suuremat testosterooni taset, vahendab SuperSport.

Thorpe’i advokaat Tony O’Reilly teatas täna, et hoolimata korduvatest kohtukutsetest ei ilmunud ei L’Equipe’i ega Ressiot’ advokaat kohtusse.

«Seetõttu otsustas Ian kohtuasjast loobuda, kuna ta ei näe põhjust otsusel, mis on langetatud härra Ressiot’ ja L’Equipe’i väljaandja juuresolekuta,» sõnas O’Reilly.

Austraalia dopinguagentuur (ASADA) uuris L’Equipe’is esitatud väiteid, ent loobus võimalikest süüdistustest Thorpe’i vastu 2007. aasta augustis. ASADA hinnangul polnud mingeid asitõendeid, mis näidanuks, et Thorpe kasutas sooritusvõimet parandavaid aineid. Samale järeldusele jõudis ka Rahvusvaheline Ujumisliit.

O’Reilly teatel alustas Thorpe kohtuasja üksnes seetõttu, et soovis oma nime puhtaks pesta ja näidata, millist kahju võib tekitada, kui rutiinse dopingukontrolli ajal sportlase privaatsust ei austata.

«Ian on jätkuvalt tänulik kõigi toetuse eest ning ta tänab kõiki, kes on talle kinnitanud, et pole kunagi tema puhtuses kahelnud,» ütles O’Reilly

Lisaks viiele olümpiakullale võitis Thorpe ka 11 maailmameistritiitlit ning püstitas 13 maailmarekordit. Thorpe lõpetas karjääri 2006. aasta novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles