Kukkoneni koht ohus ei olnud

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petteri Kukkonen
Petteri Kukkonen Foto: Toomas Huik

Kui Eesti suusahüppajate seis oli tänavuse hooaja eel lausa nii vilets, et nad pidid loobuma ka kuulsast treenerist Martin Höllwarthist, siis kahevõistlejatel seda hirmu polnud.


Eelmisel hooajal näidatud korralikud tulemused Libereci MMil (meeskondlik 9. koht) ja MK-sarjas sisendasid senistele sponsoritele lootust. Nii polnud meeste soomlasest juhendaja Petteri Kukkoneni koht kordagi ohus. «Petteri on poistega head tööd teinud.



Kahevõistlejate seis on tunduvalt parem kui suusahüppajate oma,» kinnitas suusaliidu kahevõistluse ja suusahüppajate juhataja Roomet Pikkor.



Ka Kukkonen tundub eestlaste potentsiaalis kindel olevat. Väidetavalt olla talle pakutud lausa Soome koondise peatreeneri kohta, kuid ta otsustas sellest loobuda. Valitseva Eesti meistri Kaarel Nurmsalu sõnul said koondislased korraliku ettevalmistuse teha.



Loobuda tuli üksnes ülikallist Val di Fiemme laagrist. «Eks tulevik näita, kui suur kaotus see oli,» arutles Nurmsalu, kes sel nädalavahetusel Otepääl pikimaid hüppeid näitas. Ise ta seda aga üle ei tähtsustaks.



«Ei saa öelda, et kahevõistlejad suusahüppajatest paremad oleksid. Tegin Illule (Illimar Pärn – toim) küll pikima hüppe arvestuses ära, aga mu enda esimene hüpe ebaõnnestus,» sõnas Nurmsalu, kelle tänavuse hooaja põhieesmärgiks on hoopis juunioride MM. «Kui õnnestub ka Vancouveri olümpiale pääseda, siis see oleks juba boonus.» (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles