Boonen jäi vahele kokaiini tarvitamisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Boonen
Tom Boonen Foto: Reuters / Scanpix

2005. aasta jalgratta maantesõidu maailmameistri Tom Boonen verest leiti kokaiini jälgi.

26. mail andis Boonen võistlusvälises dopingukontrollis vereproovi, millest väidetavalt on leitud narkootilise aine kokaiini jälgi. Kolm päeva hiljem osales Boonen Belgia velotuuril.

Politsei korraldas ka läbiotsimised, kuid midagi kriminaalselt ratturi kodust ei leitud. «Esmaspäeva pärastlõunal otsisid politseinikud läbi Booneni vanemate ning tüdrukusõbra kodud, kuid ei leidnud midagi,» ütles ametivõimude esindaja. «Tom Boonenit küsitleti, aga teda ei arreteeritud.»

Rahvusvaheline Jalgratta Liit UCI belglasele karistust määrata ei kavatse, küll aga tegeleb tema juhtumiga edasi politsei, kuna Belgias on kokaiini tarvitamine ebaseaduslik.

27-aastane Boonen sattus kokaiiniskandaali ka möödunud aasta detsembris, kui tema hea sõber, rattur Tom Vanoppen jäi vahele kokaiini tarvitamisega ning teatas seejärel, et sai narkootikume Booneni käest.

Väidetavalt jäi Boonen möödunud nädalal kiiruse ületamise tõttu ilma ka oma autojuhilubadest, lisaks olevat ta roolis istunud alkoholijoobes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles