Murumets jäi MMil finaali ukse taha

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Murumets
Andrus Murumets Foto: photomalt.com

Maltal toimuval rammumeeste MMil jäi Andrus Murumets finaali ukse. Ta kogus ameeriklase Dave Ostlundiga sama palju punkte, kuid kuna alavõite oli eestlasel vähem, siis pidi eestlane leppima poolfinaaliga.


«Tegelikult tegin päris korraliku päeva, kuid paraku jäin oma kõrgeima punktisummaga kolmandaks meheks,» nentis Murumets, kes kogus ameeriklase Dave Ostlundiga võrdse arvu punkte. Paraku sai otsustavaks tõsiasi, et Ostlund kogus kaks alavõitu Murumetsa ühe vastu. Grupist pääses edasi kaks paremat, parim oli britt Terry Hollands.



Lõppvõistluselt väljajäämise teeb eriti nukraks see, et tegelikult suutis Eesti vägilane viimasel võistluspäeval, kus oli kavas kivide tõstmine ja raskuste kõrgusheide, end ületada. «Kivides pole kunagi nii hästi läinud. Olin 30 mehe seas viies,» märkis Murumets.



Murumets kirus ebaõnnestunud võistluse pärast turniiri süsteemi. Kui tavaliselt alad loositakse, siis seekord panid korraldajad kõik ise paika.



«Eks siin on oma osa ka korraldajate poliitikal. Minule enamik alasid nii hästi ei sobinud. Paljusid kavas olnud alasid ei saa võrreldes ameeriklastega Eestis korralikult viljeledagi,» kirus Murumets. «Sportlikul poolel oli seekord vähem pistmist.»



Murumetsa sõnul võinuks ka õnnejumalanna eestlasele seekord rohkem naeratada. Näiteks veoauto tõmbamises mahtusid kolm meest poole sekundi sisse – paraku oli just eestlane nendest tagumine. «Olnuks ma natukene kiirem…» jäi Murumets nõutuks.



Päris läbi eestlase võistlus veel pole. Kui eile õhtul või täna hommikul selgub, et mõni konkurent jätab võistluse pooleli, siis asub lõppvõistlusele asendusmehena just Murumets, kes oli gruppide peale parim kolmas sportlane.



«Jään praegu reservi. Kellelegi halba ei taha, kuid kui keegi peaks vigastuse tõttu loobuma, siis saan uuesti proovida,» sõnas Murumets, kes võimaluseta jäädes siirdub tagasi Eestisse. «Pikalt puhata ei saagi, kuna juba 10. oktoobril algab Champions League.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles