Klavan: loodetavasti avasin eestlastele Meistrite liiga ukse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (pikali) on jäänud hiljaks Liege Standardi ründaja Moussa Traore takistamisega. Selles olukorras lõi Traore kohtumise lisaminutitel 1:1 viigivärava
Ragnar Klavan (pikali) on jäänud hiljaks Liege Standardi ründaja Moussa Traore takistamisega. Selles olukorras lõi Traore kohtumise lisaminutitel 1:1 viigivärava Foto: Reuters/ScanPix

Eesti jalgpallikoondise liikmest Ragnar Klavanist sai teisipäeva hilisõhtul esimene eestlane, kes on Meistrite liigas platsile pääsenud. Kahjuks kõik siiski lõpuni positiivne polnud.



Klavan alustas kohtumist AZ Alkmaari varumeestepingilt, kust ta 82. minutil koduklubi 1:0 eduseisus kergelt vigastada saanud vasakkaitsja Sebastien Pocognoli asemel väljakule tuli.



Kahjuks suutis Liege Standard kohtumise üleajal mänguseisu viigistada. Vastaste väravas oli süüd ka Klavanil, kes belglaste ründaja Moussa Traore küllaltki kergelt löögile lasi.



«Vajusime kogu kaitseliiniga liiga karistusalasse sisse ning ka väravavaht ei tulnud õigel ajal välja,» kirjeldas Klavan olukorda. «1:0 on libe seis ja pall kukkus vastasele lihtsalt jala peale. Treener ütles, et selles olukorras polnud meil lihtsalt õnne.»



Lisaks õnnetule viigile sai Klavan väljakul tunda ka vastasmängija ebasportlikku käitumist. Enne viigivärava löömist astus Liege ründaja Moussa Trao­re meelega eestlase jalale.



«Vastase poolt oli see halb tegu. Õnneks ta kogu oma keharaskusega mulle peale ei surunud,» sõnas Klavan, kes pidi kerge trauma tõttu eilse harjutuskorra vahele jätma. «Õnneks pikemaajalist vigastust ei tulnud. Reedel tahan juba treeningul kaasa lüüa.» 



Viik koduväljakul eeldatavalt alagrupi nõrgima Standardiga muutis raskeks ka Alkmaari tabeliseisu. Kahe senise kohtumisega on Hollandi klubi kogunud nüüd vaid ühe punkti ning H-alagrupis hoitakse kehvema värava vahega viimast kohta.



Alkmaari olukorra muudab keerulisemaks ka asjaolu, et kaks järgmist mängu peab klubi kuulsa Londoni Arsenali vastu. Avavoorus 3:2 Standardi alistanud Arsenal oli H-alagrupi teises mängus teisipäeval 2:0 parem Pireuse Olympiacosest.



«Viigiline tulemus tegi meie tabeliseisu raskeks, kuid siiski mitte võimatuks,» uskus kaitsemängija, et tema koduklubi jaoks pole kõik veel kadunud.



Samas kui Klavan on nüüd esimese eestlasena Euroopa tugevamas klubisarjas väljakul käinud, ei tunne ta saavutusest siiski täit rahulolu. «Järgmisena tahaks kindlasti ka terve kohtumise Meistrite liigas kaasa teha,» seadis Klavan eesmärke. «Hea meel, et vähemalt üks eestlane on nüüd selles sarjas platsil ära käinud. Loodetavasti sai sellega Eesti jalgpallurite jaoks uks Meistrite liigasse lahti murtud.»



JALGPALL


E-alagrupp: Debrecen – Lyon 0:4 (3. Kim Käll­ström, 13. Miralem Pjanic, 24. Sidney Govou, 51. Bafetimbi Gomis), Fiorentina – Liverpool 2:0 (28., 37. Stevan Jovetic).


Tabeliseis: 1. Lyon 6 (punkti), 2. Fiorentina 3, 3. Liverpool 3, 4. Debrecen 0.



F-alagrupp: Kaasani Rubin – Milano Inter 1:1 (11. Alejandro Dominquez – 27. Dejan Stankovic), FC Barcelona – Kiievi Dinamo 2:0 (25. Lionel Messi, 76. Pedro).


Tabeliseis: 1. Barcelona 4, 2. Dinamo 3, Inter 2, 4. Rubin 1.



G-alagrupp: Glasgow Rangers – Sevilla 1:4 (88. Nacho Novo – 50. Abdoulay Konko, 64. Adriano, 72. Luis Fabiano, 74. Frederic Kanoute), Unirea Urziceni – Stuttgart 1:1 (48. Serban Dacian Varga – 5. Serdar Tasci).


Tabeliseis: 1. Sevilla 6, 2. Stuttgart 2, 3. Unirea 1, 4. Rangers 1.



H-alagrupp: Londoni Arsenal – Pireuse Olympiakos  2:0 (78. Robin van Persie, 86. Andrei Aršavin), AZ Alkmaar – Standard Liege 1:1 (48. Mounir El Hamdaoui – 90.+1 Moussa


Traore).


Tabeliseis: 1. Arsenal 6, 2. Olympiacos 3, 3. Standard 1, 4. Alkmaar 1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles