Ksenija Balta teeb Valgas oma hooaja avastardi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meister 100 meetri jooksus Ksenia Balta (paremal) ja hõbemedali omanik Ebe Reier.
Eesti meister 100 meetri jooksus Ksenia Balta (paremal) ja hõbemedali omanik Ebe Reier. Foto: Toomas Huik.

Pühapäeval, 15. juunil toimub Valgas kergejõustiku võistlussarja BIG Kuldliiga teine suvine etapp, kus on esindatud Eesti paremik.

 Oma selle suve avastardi BIG Kuldliigas teeb maailmameister Gerd Kanter, kes mullu heitis just Valgas esimest korda Eesti pinnal üle 70 meetri (70.12).

Olümpia- ja EM-pronks Aleksander Tammert üritab kätte saada Pekingi A-normi (64.50). Talle pakuvad konkurentsi Pekingi A-normi täitnud Märt Israel ja Venemaa esindaja Aleksander Boritshevski.

200 meetri jooksus on stardis aasta eest samal võistlusel Eesti rekordi (20,69) jooksnud juunioride maailmameister Marek Niit, kes ihkab sel aastal nii olümpialepääsu kui BIG Kuldliiga jackpotivõitu.

Valgas teeb hooaja avastardi Ksenija Balta, kes sihib olümpianormi täitmist nii kaugushüppes (Pekingi A-norm 6.72) kui 100 meetri jooksus ( OM B-norm 11,42). Kaugushüppes on Baltal tugev konkurent Venemaalt – BIG Kuldliiga avaetapi võitja Olga Balajeva (isiklik rekord 6.65), kes on samuti võtnud sihikule jackpotivõidu.

Naiste kõrgushüppes pakub eestlannadele külakosti Venemaa koondislane Tatjana Kivimägi (isiklik rekord 1.98), kelle abikaasa on Eesti juurtega.

Pole välistatud, et Valga publik näeb esmakordselt naiste esituses 2 meetri kõrgusele asetatud lati ründamist.

Meeste odaviskes astuvad võistlustulle BIG Kuldliiga avaetapi üllatusvõitja Mihkel Kukk, maailmameister Andrus Värnik ja Marko Jänes, kes kõik sihivad olümpiamängude A-normi 81.80 meetrit. Värnikule on Valga staadion olnud heaks viskepaigaks.

Viis aastat tagasi püstitas ta samas siiani püsiva Eesti rekordi 87,83 meetrit. Olümpiale pürgivad kuulimehed Taavi Peetre ja Raigo Toompuu on väge täis, saamaks jagu 20 meetrist.

Kaugushüppaja Tõnis Sahk tuleb Valgas starti kindla eesmärgiga alistada esmakordselt kaheksa meetri piir ja ületada OM B-norm 8,05 meetrit. Kolmikhüppes teevad hooaja avalöögi Lauri Leis ja Jaanus Uudmäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles