Vesik pärast avaringi kaotust: pidanuksime neid võitma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kais (paremal) ja Rivo Vesik.
Kristjan Kais (paremal) ja Rivo Vesik. Foto: CEV.

Berliini Suure Slämmi esimeses alagrupikohtumises Šveitsi paarile Martin Laciga – Jan Schniderile 1:2 alla jäänud Kristjan Kaisil ja Rivo Vesikul on tänavu olnud raskusi esimestes mängudes mootori käivitamisega.

Seni peetud viiest MK-etapist kolmel on Kais – Vesik esimese mängu avageimi kaotanud. Kui eelmisel nädalal suudeti Stare Jablonkis kolmegeimiline mäng enda kasuks kallutada, siis Prahas ja Berliinis tuli vastaste paremust tunnistada.

« Oleme iga kord kehvasti alustanud. Peame hakkama vist enne esimest mängu trenni tegema. Vastasel juhul ei ärka üles,»rääkis Vesik vahetult pärast kaotust Laciga – Schniderile Eesti Võrkpalli Liidule.

Numbrid räägivad iseenda eest. Kais – Vesik hävisid maailma edetabelis 21. kohta jagavatele Laciga – Schniderile avageimi 12:21. Ka teises geimis jäi Eesti esipaar taha 5:7, kuid tänu Vesiku blokkidele ja Kaisi ässale saadi kuus punkti järjest. Laciga ässa järel kahanes edu 11:9, kuid enamaks polnud šveitslased suutelised – geim 21:17 Kaisile ja Vesikule.

Otsustavat vaatust alustasid kindlamalt Kais – Vesik, minnes ette 6:3. Mõni hetk hiljem tõi Laciga äss aga tabloole viigi 8:8. Järgnes Vesiku rünnak blokki ja Laciga servist veeres pall üle trossi meie meeste poolele maha. Kais – Vesik jõudsid mitmel korral punkti kaugusele, kuid Laciga – Schnider hoidsid edu ja võitsid 15:13.

«Pidanuksime võitma,» nentis Vesik. «Samas oli vastastel palju õnne. Tuul keerutas nii, et Laciga – Schnideri servi ajal puhus neile kogu aeg vastutuul.»



Berliini pearaudteejaama külje all peetaval turniiril valitsevad keerulised olud. Lisaks tugevale keerutavale tuulele kimbutab mängijaid jahe ilm. Taevalaotuses seilavatest tumedatest pilvedest on ka vihma tibutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles