Flora ihkab püsida medalikonkurentsis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora mängijad.
FC Flora mängijad. Foto: AFP / Scanpix

FC Flora jalgpallimeeskonnal seisab täna ees vastutusrikas ülesanne – kui Eesti meistriliigas tahetakse tänavu medaliväärilisele kohale jõuda, peavad florakad kell 17 algavas mängus jagu saama Narva Transist.


Trans edestab Florat viie punktiga ning kui Tallinna sõitev Trans võidu nopib, kahanevad Flora võimalused pronksmedal saada pea olematuks. Medalikohalt pole aga Eesti hiid juba aastaid välja jäänud.



Flora peatreener Tarmo Rüütli ei salanud, et kohtumist võib pidada hooaja tähtsaimaks, kuid juhendaja sõnul minnakse kohtumisele vastu nii nagu tavaliselt.


«Kõik mängud on olulised, selles mõttes pole vahet. Läheme positiivsete mõtetega ja kodumäng on alati vaja võita,» selgitas Rüütli. «Mängijate seisukohast – mida vähem selle peale mõtled, seda parem. Liigset stressi ei tohiks sellest tekkida. Mängus annad alati endast parima, kuid fakt on ka see, et tabeliseisu koha pealt on kohtumine oluline.»



Transil on küll selge edumaa, kuid omavahelisi mänge Floraga pole nad tänavu võita suutnud. Varakevadel võidutses Flora ning viimased kaks heitlust on lõppenud viigiga.



Nüüd aga ei piisa Florale pelgalt viigist.



«Kui tahad võita, siis pead väravaid lööma. Vastane tuleb üle mängida,» tõdes Rüütli ja lisas, et loodetavasti ei hakka võidupaine mehi segama. «Loodan, et ekstra sellist pinget pole, mis neid takistama hakkaks. Peaks olema selline tavaline mängueelne põnevus ja soov ennast maksma panna.»



Paraku aga ei pääse Flora eest platsile rünnakute põhijõud Vjatšeslav Zahovaiko. «Zahovaiko sai eelmises mängus kollase kaardi ja seekord ei mängi. Seega üks juhtiv ründaja on vähem ja eks sealt tulevad ka muudatused. Kuid muidu on põhimehed väljas,» selgitas Rüütli. «Nüüd on õnneks ka Alo Dupikov tagasi.»



Pikalt vigastust ravinud Dupikov on Flora eest paaris mängus juba platsil käinud ning Rüütli loodab, et mees suudab Zahovaikole väärilist asendust pakkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles