Eestlased pürgivad Itaalias Rahvuste krossil esikuuikusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok
Tanel Leok Foto: Karli Saul

Pühapäeval selgitavad 37 riigi krossisõitjad Itaalias Franciacortas Rahvuste krossil välja maailma parima krossiriigi. Tippkonkurentsis loodavad ennast kehtestada ka eestlased Tanel Leok, Gert Krestinov ja Aigar Leok.


«Väga hea koht oleks esimese kolme sees, aga see on praegu vaid unistus. Arvan, et hea koht oleks seitsmes,» leidis Krestinov, kes võtab sel nädalavahetusel mõõtu taas korra MX2-klassis. «Kümnes koht on miinimumeesmärk.»



Sama meelt oli ka Tanel Leok. «Esikuuikus oleks väga hea koht. Eks näha ole, kuidas asjad lähevad. Igaühel on kaks sõitu ja ühel võistlusel peab parajalt õnne ka olema,» selgitas Leok. «Kordaminek oleks kuue hulka jõudmine, aga tahaks tiimiga vähemalt kümne hulka sõita.»



Aigar Leok sõidab harjumuspäraselt MX1-klassis ning tuleval hooajal MM-sarjas Hondal kihutav Tanel Leok esindab Eestit oma Yamaha tsiklil Open-klassis.


Neli viimast aastat on Rahvuste krossil triumfeerinud USA meeskond ning ka tänavu püsivad ameeriklased suursoosikute hulgas. Poodiumikoha eest on võitlemas ka mullune hõbe Prantsusmaa ja pronks Belgia. Lisaks peetakse favoriitideks Austraaliat, Saksamaad ja võõrustajamaad Itaaliat.



«Siin on nii palju kiireid mehi, et ma ei oska ennustada, kuidas eestlastel võib minna,» muigas Krestinov ja lisas tõsinedes, et vastvalminud võistlusrada pole Eesti meestele kõige meelepärasem.



«Kindlasti on paremaid radasid, kuid viimasel ajal ongi kõik rajad sellised, mille kohta võib öelda, et eestlastele ei sobi,» jätkas Krestinov. «Palju on hüppeid ja kurve. Eestlased saavad paremini hakkama lihtsama rajaga, kuna Eestis pole kuskil harjutada.»



Krestinov selgitas, et sõitis uuesti MX2-tsikliga harjumiseks juba kaks nädalat tagasi Itaaliasse trenni tegema ning nüüd loodab noorim võistkonna liige vanadele konkurentidele koha kätte näidata. «Olen MX2ga juba mitu aastat sõitnud – tean, mis tsikliga tegu, ning jõud käib sellest üle. Väga tähtis on hea start saada ja mõlemad sõidud hea kohaga lõpetada,» mõtiskles ta. «Kindlasti on eesmärk vanadele konkurentidele ära panna ja kümne sees olla.»



Noormees lisas, et juba eile valitses võistluspaigas mõnus melu. «Elu käib ja palju inimesi on vaatamas. Kihvt üritus tuleb!» tunnistas Krestinov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles