Kaaberma tunneb MMi senise käigu üle pettumust

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Kaaberma
Kaido Kaaberma Foto: Kalev Lilleorg/Õhtuleht

Vehklemise maailmameistrivõistlused Türgis Antalyas on eestlaste jaoks alanud nigelalt. Nii meeste kui ka naiste individuaalsel epeevõistlusel Eesti sportlastel kaheksandikfinaalidesse asja polnud.


«Ega kiita midagi ole,» nentis koondise peatreener Kaido Kaaberma. «Olid tasavägised matšid. Kaotustest on kahju.»



Otsustav üks torge


Tõepoolest, Eesti suurimate lootuste Nikolai Novosjolovi ja Irina Embrichi allajäämised vastasele olid ülinapid. Üleeile alistus Novosjolov 32 parema hulgas Iisraeli sportlasele Ido Herpele 14:15. Embrich langes eile sama kaugel samuti ühe torkega 1996. aasta olümpiavõitjale, prantslanna Laura Flessel-Colovicile 14:15.



«Mõlemas matšis juhtisid lõpu eel meie sportlased, kuid andsid võidu siiski käest,» selgitas pettunud Kaaberma. «Tänapäeva vehklemine on muutunud nii tasavägiseks, et ühetorkelisi kohtumisi on päris palju. Paraku naeratas seekord õnn vastasele. Näiteks Embrichi alistanud Flessel langes järgmises ringis ise ühe torkega.»



Paremini ei läinud ka teistel Eesti vehklejatel. Sven Järve alistus samuti 32 seas hispaanlasele Jose Luis Abajole 12:15. Sten Priinits langes välja juba esimeses ringis.  


Füüsiliselt valmis



Naistest langes Julia Beljajeva nagu Priinitski 64 hulgas, kui jäi kindlalt 7:13 alla ungarlanna Emese Szaszile.



Nüüd jääb koondisel üle kõrgeid kohti püüda vaid tiimivõistlusel – mehed vehklevad homme ja naised ülehomme. Kaaberma sõnul peaksid kõik hoolealused kehaliselt korralikus vormis olema.



«Füüsiliselt on kõik heal tasemel, iseasi on see, kuidas vaim vastu peab,» ütles Kaaberma.


Tiimide vastased loositakse homme, kuid pääsu eest kaheksa hulka tuleb Kaaberma sõnul kohtuda naistel tõenäoliselt tugeva Poolaga ja meestel samuti kõva pähkli Ungariga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles