Kais - Vesik kaotasid Berliinis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kais
Kristjan Kais Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees.

Kristjan Kais ja Rivo Vesik kaotasid Berliini Suure Slämmi kaheksandikfinaalis Hollandi paarile Emiel Boersma - Bram Ronnes 0:2 ning pidid leppima üheksanda kohaga, vahendab evf.ee.

Meie mehed said tänu Kaisi servidele kiire algedu 4:0, kuid õige pea oli tablool viik 5:5. Murrang toimus seisul 9:8, kui maailma edetabelis 15. kohta jagavad Hollandi pallurid tegid 6:1 spurdi ja võitsid avageimi 21:15.

Teises geimis haarasid Boersma - Ronnes kohe alguses juhtohjad, minnes juhtima 7:4. Kais - Vesik jõudsid korraks küll viigini 9:9, kuid vastaste viis järjestikust punkti tõid võidu neile 21:14.

Eestlastest ei õnnestunud kõige paremini Vesiku mäng, keda vastased ka pallingutega kiusasid. «Servi vastuvõtt ja tõste kõikus ning seetõttu kogunes rünnakul palju eksimusi,"» lausus Vesik. «Vastastel tuli vastu tuult välja lollakas serv. 206 cm pikkune Boersma lõi palli ülevalt alla, keeras vindi peale ning ma ei jõudnud jalgadega alla.»

« Boersma on kogu aeg hea olnud, kuid Ronnes on viimase aastaga tohutult arenenud. Kuid nii tugevad nad siiski pole, et me neile kaotama peaks,» lisas Vesik.

Viiest mängust kaks võitnud ja üheksanda koha jagamise eest koos Kaisiga 8000 USA dollarit (üle 80 000 krooni) auhinnaraha teeninud Vesikule Suurel Slämmil kasutatav alagrupisüsteem ei meeldi.

«Alagruppidesse jaotamine võimaldab korraldajal paremini teleülekandeid planeerida, sest ajakava saab vastavalt vajadusele korrigeerida. Mängijatele koguneb aga liiga palju kohtumisi,» märkis Vesik. «Lisaks pole Suure Slämmi punktide väärtus nii suur, sest üheksanda koha punkte saab koguni kaheksa paari. Tavaetapil teenib kaheksa võistkonda sama palju punkte vaid 25. ja 17. positsiooni eest.»

Homme koju jõudvad Kais - Vesik lendavad teisipäeval Pariisi, et neljapäeval alustada seal juba järgmise Suure Slämmi põhiturniiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles