Tennisist Jelena Dokici isa alustas vanglas näljastreiki

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Damir Dokic
Damir Dokic Foto: AP / Scanpix

Austraalia suursaadiku ähvardamise eest trellide taha saadetud Damir Dokic alustas vanglas näljastreiki, protesteerimaks sellega oma halva kohtlemise vastu.

Naiste tennises maailma tippude hulka kuuluva Jelena Dokici isa kannab 15 kuu pikkust vanglakaristust oma kodumaal Serbias, kirjutab STT.

Damir Dokic tekitas oma käitumisega skandaale juba 2000. aastate alguses. Hiljem katkesid treenerist isa ja tennisistist tütre suhted täielikult. Jelena Dokic esindab Austraaliat, kus ta on elanud suurema osa oma elust.

Damir Dokic oli nõudnud Serbias resideeruvalt Austraalia suursaadikult Clare Birginilt, et ta ei lubaks Austraalia väljaannetel kirjutada temast ja ta tütrest negatiivselt. Lisaks nõudmisele ähvardas mees suursaadiku auto õhku lasta.  Dokici kodu läbiotsimisel leiti sealt relvi.

Väidetavalt alustas Damir Dokic näljastreiki ka selle tõttu, et teine samalaadse süüdistusega serblane sai kuue kuu pikkuse tingimisi karistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles