Kaheksapaatide sügisregatil sõideti kiired aegu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Endrekson
Tõnu Endrekson Foto: Raigo Pajula

Eile toimus Emajõel sõudehooaja lõppu tähistav kaheksapaatide sügisregatt, mis lisaks Eesti klubidele tõi kohale ka külalisvõistlejad Soomest.

Kiire vool ning keskmiselt tugev taganttuul soosisid tempokat sõitu, mis tähendas üsna rajarekordi lähedasi aegu, vahendab Eesti Sõudeliidu kodulehekülg.

Meeste konkurentsis startis 5600 meetri distantsile üheksa paatkonda. Eelmisel aastal oli Viljandi, Pärnu Kalevi ning Narva sõudjatest moodustatud koondpaatkond võtnud võidu ja üritas seda eilegi.

Siiski tuli kindlalt alla vanduda läbi aegade sügisregati edukaimale klubile, sõudeklubile Pärnu, kus sõudsid Tõnu Endrekson, Jüri Jaanson, Andrei Jämsä, Artur Maier, Andrus Sabiin, Elar Jaakson, Sten Villmann ja Martin  Absalon ning mida roolis Indrek Järvoja.

Vaid ühel korral võistluse ajaloos on suudetud sõita alla 16 minuti, kuid juhtus see eilegi – pärnakate liideraeg 15.57,1 tähendas, et tippmargist lahutas neid vaid umbes viis sekundit.

Hõbeda võitis ajaga 16.02,3 segapaatkond koosseisus Allar Raja, Jaan Laos, Alvar Räägel, Rauno Talisoo, Alo Kuslap, Vladimir Latin, Tõnis Paara , Carel Kivimaa ja Siim Schvede.

Kolmandana lõpetas Pärnu Kalevi noor meeskond, saades ajaks 17.04,8.

Olümpiahõbe Tõnu Endrekson kommenteeris võitjate poolelt, et võitlus distantsil käis kõva. «Läksime täispangale välja, eesmärgiga tuua taas võit koduklubile. Liidripositsioon on piisavalt veenev ning enesetunne distantsil oli väga hea,» märkis Endrekson.

Naiste konkurentsis (läbiti 3000 meetrit) võidutses Pärnu Kalev. Võistkond, kuhu kuulusid Andra Joost, Gerli Noodapera, Merit Einland, Marta Jõumees, Kadi Ranne, Koidu Killing, Kaisa Pajusalu, Helen ja Kristina Tinkus, läbis distantsi ajaga 9.19,3.

Järgnesid sõudeklubi Pärnu esimene koosseis (9.45,8) ning Viljandi sõudeklubi (9.54,1).

Naisveteranide (masters) oktettidest oli ajaga 6.57,5 (2000 m) nobedaim paatkond, kus sõudsid Tatjana Jaanson, Ulvi Lutoškin, Merle Morrisson, Malle Lilleste, Külli Lohu, Reet Palm, Rita Maier, Ingrid Võsu ja Thea Miilberg.

Meesveteranide kuld kuulus SAK Tartule. Meeskonnas tegid kaasa Jaan Vaiksaar, Enn Pehk, Kristjan Kõrgessaar, Urmas Hein, Lauri Pind, Indrek Salk, Argo Normak, Tairo Talvis ja Janika Tähnas. Nende 3000 meetri võiduajaks võeti 9.03,4.

Teisena lõpetas ajaga 9.24,6 Kalevi, Tallinna ja SK Pärnu koondpaatkond (9.24,6), kolmandana sõudeklubi Pärnu (9.51,9).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles