Endine NHLi täht: olin seksuaalse ahistamise ohver

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks nädalat tagasi karjääri lõpetamisest teatanud Theoren Fleury ei suutnud pressikonverentsil pisaraid tagasi hoida.
Kaks nädalat tagasi karjääri lõpetamisest teatanud Theoren Fleury ei suutnud pressikonverentsil pisaraid tagasi hoida. Foto: AP / Scanpix

Kaks nädalat tagasi oma karjääri lõpetamisest teatanud jäähokiliiga NHL täht Theoren Fleury avaldas, et oli noorena aastaid oma treeneri seksuaalse ahistamise ohver.

Selliste süüdistustega tuli kahtedel olümpiamängudel Kanada koondisesse kuulunud Fleury lagedale oma uues raamatus «Tulega mängides», mis kolmapäeval Kanadas müüki paisatakse, vahendab AFP.

Praegu on aga internetis saadaval lõigud peatselt ilmuvast raamatust, kus 11 hooaega Calgary Flames’i ridades mänginud Fleury süüdustab Graham Jamesi enda korduvas seksuaalses ahistamises ajal, mil Fleury mängis Jamesi juhendatavas Kanada noortekoondises.

James mõisteti kolmeks ja pooleks aastaks vangi, kui samuti tema endine hoolealune Sheldon Kennedy rääkis politseile, et langes 1980. aastatel korduvalt Jamesi seksuaalse ahistamise ohvriks. James mõisteti süüdi kahe mängija seksuaalses ahistamises umbes 350 korral kümne aasta jooksul. Teise mängija isikut ei avalikustatud.

Kennedy rääkis väljaandele Calgary Herald, et on Jamesi ahistamisest Fleury’ga korra õlut juues ka rääkinud. «Mina pidin Grahami juures käima teisipäeviti ja neljapäeviti,» meenutas Kenendy. «Võib-olla Theo käis esmaspäeviti ja kolmapäeviti. Me rääkisime sel teemal mitu aastat tagasi. Me polnud küll ilmselt parimas konditsioonis, aga vähemalt me rääkisime sellest.»

41-aastane Fleury üritas tänavu Flamesi ridades taas väljakule naasta, ent arvati treeninglaagris meeskonnast välja. 1998. ja 2002. aastal esindas Fleury Kanadat olümpiamängudel ning võitis 2002. aastal Salt Lake City’s kuldmedali. Fleury karjääri varjutavad probleemid alkoholi ja narkootikumidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles