Eesti supermoto koondis sai Bulgaarias 11. koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edik Kuusk
Edik Kuusk Foto: TT Racing

Bulgaarias Pleveni rajal sõideti sel nädalavahetusel supermoto rahvuste karikas. Eesti koondis kooseisus Edik Kuusk, Andre Kiil ja Martin Leok võttis rahvuste supermotost osa esmakordselt.

Enne võistlust oli võetud sihiks jõuda kümne parima meeskonna hulka, enamat ei julgetud unistada, kuna Pleveni rajal polnud ükski meestest varem võistelnud. Antud raja tegi meie meestele eriti keeruliseks asjaolu, et kogu rada, kaasa arvatud krossi osa, oli kaetud asfaldiga.

Laupäeval peeti maha kvalifikatsioonid, kus selgitati välja koondise stardikohad pühapäevastesse finaalsõitudesse. Eestlaste parima tulemuse eest hoolitses Open klassis võistelnud Martin Leok, kes oli omas klassis kaheksas. Kuusk sai klassis S1 13. ja Kiil klassis S2 12. koha. Kokku andis see Eesti meeskonnale finaalideks 11. koha.

Kvalifikatsiooni võitis korraldaja Bulgaaria. Ühtekokku pääses finaalidesse kuusteist riiki, tiitlikaitsja Itaalia oli teine.

Pühapäeval peeti kokku kolm võistlussõitu. Esmalt läksid kokku masinaklassid S1 ja S2, seega meie meestest Kuusk ja Kiil. Stardis läks kohe kehvalt Kiilil, kes takerdus esimeses kurvis ja kaotas seega mitu kohta. Kuusk ei leidnud aga tsiklile korralikku seadistust ja nii ei suutnud ka tema kõrgetele kohtadele võistelda. Esimesest sõidust Kuusele kirja 16. ja Kiilile 18.koht.

Teises sõidus läksid kokku masinaklassid S2 (Kiil) ja Open (Leok). Sedapuhku ebaõnnestus start täielikult Leokil, kes kukkus eessõitja vea tõttu. Rajale pääses Leok alles eelviimasena ehk 31-na. Kukkumine aga Leokit rivist välja ei löönud ja nii hakkas ta maruliselt kohti parandama.

Õige pea püüdis ta kinni kaasmaalase Kiili ja koos sõideti kogu ülejäänud distantsi. Siiski mõni ring enne lõppu kukkus Leok veelkord ja finišis jäi tema kohaks 19. Andre Kiil sai teises sõidus 17. koha.

Viimases ja otsustavas sõidus läksid kokku klassid S1 (Kuusk) ning Open (Leok). Pärast kahte peetud sõitu hoidis Eesti koondis tugevat üheksandat kohta, seega eesmärk jõuda kümne parima hulka oli käeulatuses. Juba esimese ringi lõpuks leidsid kaks eestlast end sõitmas üksteise järel ja seega ei julgenud kumbki teha riskantseid liigutusi ega hullu möödasõitu, kartes rikkuda ära mõlema koondislase sõit.

Siiski oli viimane sõit kogu koondise jaoks parim, kui Kuusk lõpetas tugeval 14. ja Leok kohe tema järel 15.kohal. Kokkuvõttes andis see Eesti meeskonnale üheteistkümnenda koha, seega siht jõuda kümne hulka jäi napilt saavutamata.

Supermoto rahvuste karika võitis üllatuslikult Saksamaa, teine oli Bulgaaria ja kolmas meie põhjanaaber Soome. Täielikult ebaõnnestus Itaalia, kes veel enne viimast sõitu hoidis liidrikohta, kuid siis sai kirja kaks katkestamist ning pidi leppima kokkuvõttes neljanda kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles