Juhanson sõlmis iseendaga Hawaii Ironmanil rahu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain-Alar Juhansoni võistluse täispika triatloni MMil rikkus põlvevalu.
Ain-Alar Juhansoni võistluse täispika triatloni MMil rikkus põlvevalu. Foto: Ramon Serrano

Kui triatleet Ain-Alar Juhanson nägi Hawaii Ironmani poole jooksudistantsi peal kahekordset maailmameistrit Norman Staadlerit puu najal nutmas, siis teadis ta, et ei taha samamoodi katkestada. Juhanson teadis, et ta ei saa samamoodi katkestada.



195-sentimeetrine Juhanson jätkas hambad ristis kannatamist – hoolimata sellest, et põlv valmistas talle põrguvalu. Hoolimata sellest, et ainuke variant finišisse jõuda oli 25 kilomeetrit kõndides läbida.



Jooksmine oli täielikult välistatud – see võinuks Juhansoni edasisele karjäärile tõsise pitseri vajutada. Nii ta siis kõndiski, jahutas vahepeal valutavat põlve jääkotiga ja mõtles tulevikule.



Ainuke asi, mida ta teadis, oli see, et ta peab finišisse jõudma. «Muidu oleksin oma 1045-liikmelist toetajaskonda liiga rajult alt vedanud,» avaldas Juhanson, kes finišeeris ajaga 11:17.56.  See andis talle proffide seas 76. ja üldarvestuses 896. koha. Eesmärgiks oli koht esikümnes.



«Muidugi olen ma kurb. Unistus oli midagi muud kui 11 tunniga lõpetada. Aga mul on hea meel, et suutsin lõpetada. See oli oluline neile, kes mind siia aitasid,» avaldas Juhanson, kes sai täispika triatloni MMil kaasa teha üksnes tänu 1045 toetajale.



Just nemad ja kohapeal viibinud 14-liikmeline fännigrupp olid need, kes Juhansoni läbi valu finišisse aitasid. «Tänu neile suutsin seda teha. Kui võistlen, siis annan endast alati 100 protsenti. Eile polnud midagi, mida ma paremini oleks suutnud teha. Sport on selline,» sõnas Juhanson, kes kuni jooksudistantsini püsis veel ilusti graafikus.



3,8 km ujumise aeg oli 1:00.24, millega ta kaotas liidritele ligi 13 minutit. 180 km rattasõitu läbis ta 4:31.36ga ja tõusis 18. kohale. Seitsme kilomeetri läbimise järel oli Juhanson positsiooni veelgi parandanud  ja tõusnud 16ndaks.



Paraku hakkas just siis põlv eestlasele valu tegema. Täpsemalt öeldes põlvekõõlus, mis algab puusast ja jookseb alla sääreluu külge. «Iga kord, kui põlve kõverdasin, tegi see põrguvalu,» avaldas Juhanson ja lisas: «Sama asi tegi valu ka kolm nädalat tagasi Tucsoni laagris, aga siis tegin sellele erinevaid protseduure ja tundus, et asi sai korda.»



Esimese valu peaks Juhanson ära saama nädalase puhkusega. Kavasse tuleb võtta ka eriharjutused ja massaaž. Pärast seda saab taas hakata uuele hooajale mõtlema.



Loodetavasti saab see olema hooaeg kus vigastused enam ei paina. ja Paidest pärit sportlane saab rahulikult oma unistuse – Hawaii Ironmani võit – poole püüelda. Ta ise usub endasse.



«See võistlus suurendas võidunälga. Mul oli palju aega mõelda ja võimalus iseendaga rahu sõlmida. Sain siit väga hea emotsiooni edasiseks,» sõnas 33-aastane Juhanson.


Maailmameistriks krooniti Hawaii Ironmanil austraallane Craig Alexander, kes kaitses mullu võidetud tiitlit ajaga 8:20.21.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles