Joonas Vaino koduklubi võitis lisaajal valitsevat Soome meistrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Lappeenranta NMKY on Soome korvpallimeistrivõistlustel võitnud kaks mängu järjest, viimati alistati lisaajal valitsev Soome korvpallimeister Lahti Namika 91:88. Joonas Vaino väljakule ei pääsenud.

Esimesel veerandajal 2:13 kaotusseisu jäänud Lappeenranta NMKY suutis laupäevases mängus esimest korda juhtima minna alles neljandal veerandajal, kui kodupubliku rõõmuks asuti 62:61 eduseisu, vahendab basket.ee.

12 sekundit enne lõpuvilet juhtis Lappeenranta NMKY 77:74. Siis tabas aga koos lõpuvilega Lahti klubi mängija Tyrone Riley uskumatult positsioonilt teele saadetud kolmese ja mäng läks lisaajale.

Lisaajal suutis koduväljakult mänginud Lappeenranta NMKY siiski kohtumise enda kasuks pöörata ning turniiritabelisse kanti teine väärtuslik võit, mis nelja vooru järel kergitas Vaino koduklubi 12 meeskonna seas 6. kohale.

Lappeenranta NMKY esitlus toetus võidukas kohtumises peamiselt kolmele võõrmängijatele. Resultatiivsematena viskasid Anthony Johnson 20 ja Robert Turner 19 punkti.

Parima esituse tegi aga viis hooaega NBAs mänginud Mark Davis, kes viskas 16 punkti, hankis üheksa lauapalli, andis kuus resultatiivset söötu ja tegi kuus vaheltlõiget. Mark Davise hea esituse kurioosum seisneb aga selles, et neljapäeval lõpetati temaga leping ja laupäevane esitus oli ühtlasi ka tema lahkumisetenduseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles