Toomas Leius: Kaia Kanepi peaks Eesti treeneri palkama

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Maarja Värv
Copy
Toomas Leius
Toomas Leius Foto: Liis Treimann

Legendaarne tennisist Toomas Leius rääkis intervjuus ETV hommikuprogrammile Terevisioon, et Eesti esireketi Kaia Kanepi tiim tegi vea itaallasest treeneri Luca Appino palkamisega.

«See oli täielik möödapanek, need tagajärjed hakkasid juba tunda andma, kui algasid mängud liivaväljakutel,» kommenteeris Leius. «Tema mäng muutus väga passiivseks, nagu öeldakse, itaallaste stiilis mänguks. Tema mäng on jõuline.»

12-mängulise kaotusteseeria teiseks põhjuseks pidas Leius ka vigastusi. «Need tulid kõige halvemal ajal, just enne (suure slämmi turniire) Pariisi ja Wimbledoni ja siis hakkas see kaotusteseeria. Ilmselt ta sellest ei saanudki üle, korralikku trenni ei saanud teha ja võistelda ei saanud,» arutles Leius. «Kahjuks tal ei õnnestunud ühtegi võitu saada esimeses ringis, ta ei saanud ühelgi turniiril minema. Aga ega ta ei mängi praegu halvemini kui ta mängis, eneseusku pole.»

Leius rääkis, et kaotavad ka kõige suuremad mängijad ja mingit kindlat retsepti august välja saamiseks pole, kuid treener on siiski vajalik. «Muidugi peab olema inimene kõrval, kes annab sulle nõu, eriti naisterahvastel,» arvas Leius.

Lisaks leidis Leius, et Kanepi peaks treeneriotsingutel Eestile keskenduma. «Kõige õigem oleks praegu oma jõududega ehk Eesti treeneriga edasi minna,» lausus Leius. «Saada nendega kokkulepetele, nagu näidanud, võib väga kergesti panna mööda, maksad suure raha, aga tagajärg on võib-olla täiesti vastupidine.»

Intervjuud saab vaadata siit.

Tagasi üles