Olümpiavõitja Pikkuusile tehakse iga kuu üle 17 000-kroonine süst

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aavo Pikkuus
Aavo Pikkuus Foto: Aldo Luud/ Õhtuleht

«Komsomolskaja Pravda» avaldas intervjuu jalgrattasõidu olümpiavõitja Aavo Pikkuusiga, milles meenutatakse vanu aegu, räägitakse, kuidas endisel tippsportlasel nüüd läheb ja soojendatakse Eesti-Vene suhteid.

Pikkuus avaldas, et suhtleb väga tihedalt oma Venemaal elavate sõpradega ning rasketel aegadel on sõbrad talle alati toeks olnud.

«Jah, suhtleme endiselt. Mitmed vanad sõbrad, kes nüüd elavad Venemaal, helistavad mull igal kuul,» selgitas Pikkuus, kes ei salanud, et sõbrad on ka majanduslikult talle toeks olnud. «Tahan öelda, et Vene sõbrad pole mind unustanud ja nad sõidavad mulle tihti ka külla.»

1976. aasta OMil meeskonnasõidus võidutsenud Pikkuus rääkis ka aastatetagusest kasvajaoperatsioonist ning kuidas tervis iga kuu suuri kulutusi nõuab.

«Haigestusin tõsiselt. Mulle tehti operatsioon. Ja nüüd pean iga kuu tegema süsti, mis maksab 1100 eurot (üle 17 000 krooni - toim),» selgitas ta. «Varem polnud raviks üldse raha. Nüüd aga tasub selle eest Eesti riik.»

Pikkuus ei jätnud mainimata ka oma varajast pensioniiga. «Meil Eestis on seadus, mille järgi olümpiavõitjad lähevad pensionile kümme aastat varem, kui teised. Nii et nüüd olen noor pensionär,» sõnas ta, lisades, et olümpiavõitjal on võimalik pensioniga toime tulla. «See on kõrgem kui tavaline pension. Sellega elab enam-vähem ära.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles