Agassi: Federeri ja Nadali valitsemine hakkab lõppema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andre Agassi
Andre Agassi Foto: AP / Scanpix

Legendaarne tennisist Andre Agassi avaldas, et maailma esireketi Roger Federeri ning edetabeli teise numbri Rafael Nadali valitsemisaeg meeste tennises hakkab lõppema.

Kõige tõenäolisemaks uueks valitsejaks pidas Agassi šotlast Andy Murray’t, vahendab Super Tennis.

«Tõenäoliselt algab nüüd võimude vahetus,» arutles ta. «Novak Djokovic, Andy Murray ja Juan Martin Del Potro hakkavad vaikselt esimesele kahele mehele järgi jõudma.»

Tänavu üllatuslikult Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste neljandas ringis konkurentsist välja langenud Nadal on sellest ajast saadik vigastustega maadelnud. Federer võidutses sel hooajal Prantsusmaa lahtistel ja Wimbledonis, võttes 15 suure slämmi turniirivõiduga rekordi enda nimele, kuid USA lahtiste finaalis tuli tal tunnistada 21-aastase Del Potro paremust.

Tänavune US Open oli esimese suure slämmi turniir pärast 2008. aasta Austraalia lahtisi, kus võitja polnud ei Federer, Nadal ega Djokovic.

Agassi uskus, et Federer võib veel imelisi asju korda saata, ent vanuse tõttu on 28-aastasel šveitslasel selleks üha vähem võimalusi. Nadali põlvevigastustest rääkides sõnas aga Agassi, et kahtlustab, et tegemist on kroonilise probleemiga. «Kui sul on põlvedega probleeme, siis üldjuhul tuleb vigastus tagasi,» arutles Agassi. «Seetõttu arvan, et põlvevigastused võivad tema karjääri lõpetada.»

Agassi avaldas, et 23-aastane Murray on kõige tõenäolisem mees, kes järgnevatel aastatel meeste tennises valitsema hakkab. Siiani pole edetabeli kolmandal numbril ühtegi suure slämmi turniiri võita õnnestunud.

«Talendi seisukohalt peaks Murray mitu suure slämmi turniiri võitma,» sõnas Agassi. «Kui võrdlen tema mängu teistega, siis tal on vajalikud omadused, et võita ja teha seda kõikidel väljakukatetel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles