Rüütli võttis Piiroja ees mütsi maha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigastusest räsitud Raio Piiroja (paremal sinises) saatis esimese palli Belgia väravasse.
Vigastusest räsitud Raio Piiroja (paremal sinises) saatis esimese palli Belgia väravasse. Foto: Raigo Pajula

Eesti jalgpallikoondise peatreener Tarmo Rüütli kiitis pärast 2:0 võitu Belgia üle kõiki hoolealuseid, kuid tõstis eriti esile keskkaitsjast kaptenit Raio Piir­ojat.




«Tõeline mehetegu,» arvas Rüütli. «Meil oli teda vaja, tema kirglikkus on meile oluline. Võtan Raio ees mütsi maha, et ta võttis riski saada veelgi tõsisem vigastus.»


30. minutil Eesti juhtima viinud Raio Piiroja ise oli samuti rahul, et platsile jooksis.



«Mul on hea meel, et ikkagi otsustasin mängida. Kõigepealt andsin lubaduse, et olen valmis, siis tõmbasin jälle ära. Siis jälle lubasin, et hakkan mängima, aga üleeile (esmaspäeval – toim) tõmbasin uuesti ära. Kui nii palju lubadusi antud, siis tuleb ikkagi platsile tulla. Kuigi isegi täna hommikul oli asi veel päris kahtlane,» märkis Piiroja, kes vahetati 62. minutil siiski välja.



Meheteoga sai hakkama ka kapteni asemel väljakule jooksnud Igor Morozov, kes suutis Piirojat vääriliselt asendada.



«Oli väike hirm, et äkki läheb mäng käest ära, aga Morozov tuli nii ilusti sisse,» kiitis Piiroja noort kolleegi. «Ütlesin talle, et ainult tee oma asja ja ela neil seljas, see on ainuke võimalus mängu sisse saada.»



MM-valikmängude debüüdiga jäi rahule ka Morozov.



«Alguses oli natuke raske Raiot asendada, aga ma ei tea, äkki treener on rahul. Raio ütles mulle, et davai, pane täiega, sada protsenti, ära karda midagi. Arvan, et panin ka,» sõnas Morozov, kes ootab tulevikus uusi väljakutseid sinisärgis.


«Koondises tahaks alati mängida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles