Saaremaa rallil asetati kivi meelega teele

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak kihutamas Saaremaa rallil.
Ott Tänak kihutamas Saaremaa rallil. Foto: Pille Russi

Eelmisel hooajal jahmatas rallisõitjad ja nende fänne Margus Murakasega juhtunu, kui talle visati ühel kiiruskatsel kivi esiklaasi. Seejures hirmutas eelkõige just asjaolu, et suurel kiirusel sõitva auto esiklaasi purunemine võib kaasa tuua väga raske õnnetuse ning kurb on tõdeda, et keegi tahtlikult sellist asja soovib. Ka see aasta ei möödunud kahjuks vahejuhtumiteta.

Meeskond Martti Varik ja Priit Püss startisid reede õhtul esimesele kiiruskatsele numbri all 100. Lada Samaral esimest korda koos sõitnud mehed jõudsid juba kolmandal kilomeetril järele ees startinud Tanel Müürsepa – Neeme Järvpõllu autole, kes mootoriprobleemide tõttu suitseva autoga tee äärde jäid, vahendab motorsport.ee.

Konkurentidest möödunud said mehe taas kiiruse üles. Kahjuks lõppes nendegi võistlus umbes kiiruskatse viiendal kilomeetril, kui kurvi sisenedes ootamatult suur kivi keset teed oli, millest mööda sõita ei õnnestunud.

«Kivi tuli nii ootamatult, et ma ei jõudnud isegi pidurdada ja möödasõit oli vältimatu. Kivi oli nii suur, et ulatus poole stangeni,» kommenteeris Varik. «Ja nii meie vastalanud ralli pooleli jäigi.»

Kuidas kivi teele sattus jääb mõistmatuks. Antud teelõigule järgnevast kurvist see tulla ei saanud, kuivõrd seda kurvi ei lõigatudki ning lahtisi kive teistel tee peal ei olnud.

Püss, kes järgmisel päeval õnnetuspaika vaatamas käis, rääkis et õnnetuse põhjustanud suur kivi olla olnud sammaldunud, just nagu lähedalasuva kivihunniku teisedki põllukivid.

Õhku jääb küsimus, kas tõesti on saare kividel jalad all või kordus sellelgi aastal Saaremaa ralli kivisaaga?

Videot õnnetusest on võimalik näha siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles