Otsitakse lahendusi, võimalused napid

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rocki korvpallimeeskonna treenerid teavad, et saavad kasutada vaid neid mängijaid, kes reaalselt olemas. Imelist abi pole oodata.
Tartu Rocki korvpallimeeskonna treenerid teavad, et saavad kasutada vaid neid mängijaid, kes reaalselt olemas. Imelist abi pole oodata. Foto: Sille Annuk

Vaevalt leidub palju neid, kes vaidlustaksid väite, et Eesti korvpall on vajunud viimaste aastate madalaimale tasemele. Klubidel pole raha, korralikul tasemel mängijaid ega isegi truusid fänne.



Kuigi neljapäeval pöörati suuremat tähelepanu Ühisliigat alustanud Kalev/Cramo 39-punk­tilisele kaotusele, võib emotsionaalselt sama rusuvaks nimetada ka Tartu Rocki 15-punktilist allajäämist mullu Balti liiga autsaideriks olnud Nevežisele. Mis aga veelgi hullem – tartlasedki on sarnaselt Kalev/Cramoga hädas üha suureneva vigastuste ja haiguste lainega.



Juba täna Leedu tugevuselt kolmanda meeskonna Šiauliaiga kohtuva Rocki peatreener Indrek Visnapuu kinnitas küll, et olukorra parandamiseks otsitakse lahendusi, ent manööverdamiseks on täpselt samad nupud, mis neljapäevalgi.



«Juurde pole meil kusagilt midagi võtta,» tõdes vaid üheksa palluriga Leedu tuurile sõitnud peatreener, ent teatas siiski ühe veidigi positiivse uudise: Vallo Allingu haige jalg lubab ka täna platsile tulla.



Kuigi Rock peab saama hakkama nelja mängumeheta, kelle hulgas on ka kaks väga olulist lüli Tanel Tein ja Marek Doronin, tuli neljapäevane kaotus siiski halva üllatusena. Nevežis pole ju kahe hooaja vahel kuigivõrd täienenud ning näiliselt kekspärastest palluritest koosnevat seltskonda alistada tundus jõukohane.



Balti liiga turniiri kolme kaotusega alustanud Visnapuu oli hävingu põhjusi vaagides karm. «Me jääme alla just üks-üks-mängus – nendel hetkedel on näha, kuidas üks pool tahab, teine aga mitte,» lausus Visnapuu. «Küsimus on mängijate isiklikes ambitsioonides, valmisolekus ning tahtmises end näidata.»



Tartlaste peatreener pidi tunnistama, et kunagi Leedu noortekoondisse kuulunud, ent nüüdseks teisejärgulisse klubisse taandunud mängijad võtsid Rocki pallureid ette nii, nagu soovisid.



Visnapuu ei soostunud arutlema teemal, kas Rocki leegionärid Todd Abernethy ja Scott Morrison on hooaja esimestes mängudes suutnud neile pandud lootusi täita. Vähemalt kuluaarides on mitu korvpallispetsialisti rõhutanud nende kahe mehe etteaste kesisust. Eriti halliks ja keskpäraseks hinnatakse Morrisoni tegutsemist.


Samas on Rocki juhtkond Kalev/Cramo kolleegidega võrreldes erinevas olukorras.



Kui kalevlastele pole katseajal viibinud mängijate tagasi saatmine tekitanud suuremat probleemi, siis Rocki leegionärid on meeskonnas juba mitmendat kuud ning nende lepinguid lõpetada pole sugugi lihtne ega ilmselt ka odav. Asemele tuleks tuua aga samas hinnaklassis pallurid ja need siis ülejäänud meeskonnaga kokku sulatada.



Seega jätkab Rock vähemalt lähiajal ilmselt samas koosseisus ning juba täna astutakse vastu üha tugevamaks muutuvale Šiauliaile.



Pühapäeval jätkab Balti liigat ka Kalev/Cramo. Kas selleks ajaks lisandub meeskonda mõni leegionär, pole teada. Klubi juhtkonnast ei õnnestunud eile kedagi tabada.  



Arbet jääb ka homme kõrvale


Homme Balti liigas Ventspilsiga kohtuva Kalev/Cramo rivistusest jääb suure tõenäosusega kõrvale üks meeskonna kogenumaid pallureid Gregor Arbet.



Juba neljapäeval uuringutel käinud ning Ühisliiga avamängu Mariupoli Azovmašiga pingilt jälginud Arbet käis sama päeva õhtul veel kord arsti juures ja sai valutavasse hüppeliigesesse paar süsti. Eile kinnitas meeskonna füsioterapeut Priit Lehismets, et vaatamata süstidele ei saa Arbet pühapäeval platsile minna.



«Arbeti jalale on tekkinud mügarik. Kui see paari päevaga ei kao, pole välistaud, et ta peab minema lõikusele,» selgitas Lehismets. «Ilmselt pole see kuigi raske, aga ikkagi lõikus…»



Lehismetsa sõnul pole tõenäoline ka randmevigastust raviva Marko Riisi platsile naasmine. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles