Linnavolinik Balta hakkab spordielu elavdama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta tegi uue rolliga algust juba eelmisel nädalal, kui avas jooksurajad Tallinnas Järve metsas.
Ksenija Balta tegi uue rolliga algust juba eelmisel nädalal, kui avas jooksurajad Tallinnas Järve metsas. Foto: Toomas Huik

Valitsev Euroopa sisemeister, Berliini MMi kaheksas naine, Eesti rekordiomanik, Tallinna linnavolikogu liige… Kui paljud inimesed võiksid selliste tiitlitega uhkeldada? Ksenija Balta võib.



Keskerakonna valimisnimekirjas kandideerinud Balta sai 169 inimese toetuse. Nii talle endale kui ka elukaaslasest treenerile Andrei Nazarovile tuli see suure üllatusena. Nii suurt häälte arvu ei osanud kumbki neist oodata.



«Nagu te ise nägite, siis mingit reklaami me ei teinud. Ja ega Lasnamäel ei saa 169 tuttavat inimest ka olla,» sõnas Nazarov, kelle sõnul jäänuks Balta rahule ka saja häälega. «Ega me enne valimisi ausalt öeldes häälte arvust rääkinud. Aga kui tulemused hakkasid ekraanil vaikselt jooksma, siis mõtlesime, et sada häält võiks ju olla.»



Nazarovi sõnul tahab Balta kõigepealt rahulikult uude rolli sisse elada. «Esialgu tuleb A-st ja B-st alustada ning siis juba edasi vaadata. Nii nagu me kõik,» sõnas Nazarov ja lisas: «Tulevikus tahab Ksenija spordielu elavdamisel kaasa rääkida. Usun, et see on üks hea võimalus eesmärke realiseerida.»



Seda, et uus amet võiks hakata segama Balta treeninguid, Nazarov ei karda. Samamoodi nagu ta ei karda ka seda, et treeningud võiksid hakata segama tema linnavoliniku tööd. Vastupidi. Tema hinnangul tuleb kahe ameti ühendamine Baltale pigem kasuks.



«Loomulikult hakkab Ksenija korralikult kohal käima. Ega see pole ju nii fantastiline koormus!» kinnitas Nazarov, kelle sõnul ei hakka linnavoliniku tööd segama ka talvised treeninglaagrid. «Me pole kunagi kauem kui kaks nädalat laagris viibinud. Ja nii ka sel aastal.»



Küsimusele, miks Balta just Keskerakonna nimekirjas kandideeris, vastas Nazarov väikese mõttepausi järel: «Noh, ma arvan, et see on ikkagi iga inimese individuaalne otsus. Ju siis oli tal sisemine tahtmine seda teha.»



Balta ise pole avalikkuses oma poliitikasse tulemise põhjuseid kommenteerinud. Ka


eile ei soovinud ta sel teemal rääkida.



Tegelikult pole Balta sugugi mitte ainuke sportlane, kes kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel kandideeris. Pärnumaa Sindi linna elanikud võisid oma hääle teiste seas anda ka valitsevale Euroopa meistrile, sõudja Allar Rajale. Valimisliidu Kodulinn Sindi nimekirjas kandideerinud Raja kogus 29 häält ja jäi napilt volikogust välja. Puudu jäi kõigest kaks häält…



«Ma ei teinud endale reklaami. Selleks polnud lihtsalt piisavalt aega. Seetõttu jäin kõrvaltvaatajaks,» kahetses Raja ja lisas: «Kui kuulsin, et nii vähe jäi puudu, siis mõtlesin, et oleksin võinud ikka rohkem pingutada. Eks see oli enda tegemata töö. Aga mine sa tea – võib-olla oli see siis millekski hea. Kunagi ei tea.»



Tunamullu Sindi aasta inimeseks valitud Rajal olid kindlad eesmärgid, mille poole ta linnavolinikuna püüdlema oleks hakanud. Ta on alati teadnud, mis vallas linnas asju parandada.



«Tahtsin Sindi spordielu elavdada ja mul olid ka mõned konkreetsemad mõtted,» sõnas 26-aastane Raja, kes tahtis hakata rahvaspordiüritusi korraldama. «Võib-olla mõnda kolmik­üritust, kuhu oleks kuulunud suusatamine, jooksmine ja jalgrattasport.»



Samas usub Raja, et hoolimata volikogust väljajäämisele suudab ta oma ideed siiski realiseerida. Ta vähemalt loodab seda kogu südamest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles