Dmitrijev pääses siiski välismaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Dmitrijev
Aleksandr Dmitrijev Foto: www.fclevadia.ee

Märtsi alguses Tallinna Levadia lepingupakkumise tagasi lükanud ja seejärel duubelmeeskonna treeningutele pagendatud Aleksandr Dmitrijevi karjäär jätkub Norra esiliigas Hønefossi meeskonnas.

«Kõik juhtus nii kiiresti. Õhtul öeldi, et selline variant on, ning täna lendasin juba siia,» rääkis hotellitoas viibinud Dmitrijev eile õhtupoolikul.



Viimase hetke võimalus



Veel eelmise nädala keskel näis lähitulevik Eesti koondise keskväljamehe tume, sest enamiku liigade üleminekuaken oli juba suletud ning järgmine võimalus välismaale siirduda avanenuks suvel või alles talvel pärast kehtiva lepingu lõppemist.



Dmitrijevi klubiotsinguil abikäe ulatanud agendi Tarmo Lehiste sõnul mängis võimaluse kätte asjaolu, et üks teine Hønefossi minna lubanud pallur hüppas viimasel hetkel alt ära.



Norra 1. divisjonis lõppeb üleminekuperiood aga selle nädalavahetusega, mil alustatakse liigamängudega ja klubi vajas just Dmitrijevi-sugust mängijat. Esimene võimalus uut meeskonda esindada on pühapäeval, kui Hønefoss sõidab külla Løv-Hamile.



Osales treeningul



«Loodan, et pääsen väljakule, kuid täna on alles esmaspäev ja aega veel palju,» ütles laupäevast Levadia ja Maag Tammeka vahelist kohtumist tribüünil jälginud Dmitrijev.



Laenuleping kestab esialgu 31. juulini ning sellesse kirjutatud klausli järgi on Hønefossil siis õigus Dmitrijev juba fikseeritud, ent konfidentsiaalseks määratud summa eest endale osta.


Mehe esmamuljed uuest kodulinnast on head. «Olen siin küll vähe viibinud, kuid tundub normaalne ja ümbritsevad inimesed paistavad kenad,» rõõmustas 30 korda Eesti koondist esindanud Dmitrijev.



Eile osales ta esimesel treeningul, millest võttis osa vaid kuus meest, sest ülejäänud puhkasid pühapäevasest kontrollmängust. Ühtlasi sai ta vestelda peatreeneri Ole Bjørn Sundgotiga.



Mullu Norra esiliigas kümnenda koha saanud Hønefossis on eestlastest varem mänginud poolkaitsja Aivar Anniste ning väravavaht Toomas Tohver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles