Kaur kontrollib taset MM-rallil

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egon Kaur
Egon Kaur Foto: Karli Saul

Autoralli Eesti meistrivõistlustel suures N-rühmas hõbeda võitnud Egon Kaur proovib eeloleval nädalavahetusel võimeid MM-sarja viimasel etapil Suurbritannias. Suuri sihte ta esialgu ei sea, varem samas paar korda katkestanud mees sooviks seekord oma Subaru tervena finišisse tuua.

«Oleme aasta jooksul oma autot kõvasti timminud, nüüd tahaks näha, millist kiirust suudame sellega arendada. Siin saame oma klassi maailma parimatega hea võrdluse,» rääkis koos kaardilugeja Erik Lepiksoniga sõitev Kaur. «Võistlemiseks tekkis hea võimalus, niisama raharaiskamiseks ei saa seda nimetada.»



Kaur teab, et rallimaailmas ei maksa üksikud sähvatused kuigi palju. Seepärast kavatseb ta jälgida, kui suureks või väikeseks kujuneb kaotus oma klassi parimatele. «Stabiilselt sõites on suurem võimalus ennast näidata,» nentis ta. «Kindlat kohta pole me eesmärgiks seadnud, kui suudame normaalselt sõites lõpuni jõuda, peaks saama ka korraliku tulemuse.»



Koduses sarjas pusis Kaur vapralt Ott Tänakuga, ent konkurendiga võrreldes vanemat tehnikat kasutanud ja kitsamate oludega leppinud mehel ei õnnestunud rivaalile saatuslikult ohtlikuks saada. Ilmselt oleks talle jõukohane osaleda ka mõnes tugevamas sarjas.



«Järgmise aasta peale pole me veel kuigi tõsiselt mõelnud. Sõidame Suurbritannia ralli ära, siis vaatame,» sõnas Kaur. «Esmalt tuleb keskenduda algavale võistlusele.»



Eile tutvusid Kaur ja Lepikson Suurbritannia ralli esimeste kiiruskatsetega. Kuigi teed on Kauri jaoks tuttavad, ei tunne ta end seal veel nagu kala vees. «Võistlusärevus on juba sees,» tunnistas 22-aastane rallimees ning viitas, et taga startides võib sattuda karmidesse tingimustesse. «Teede seisukord võib muutuda päris hulluks. Nendes oludes tuleb leida sobilik kiirus, et autot mitte niisama lõhkuda.» (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles