Üllatus: tippspordist loobuv Safin alistas edetabeli kuuenda numbri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marat Safin
Marat Safin Foto: AFP / Scanpix

Tänavuse hooaja järel tippspordiga lõpparvet tegev endine meeste tennise maailma esireket Marat Safin näitas täna Moskvas Kremli tenniseturniiril, et tema oskused pole kuskile kadunud, alistades avaringis kodupubliku silme all turniiril esimest asetust omanud Nikolai Davõdenko.

Tatari päritolu Safin (ATP 76.) sai maailma edetabelis kuuendal real paiknevast Davõdenkost jagu 4:6, 6:4, 6:2, võidu vormistamiseks kulus 29-aastasel tennisistil tund ja 56 minutit.

Mullu Kremli turniiril finaali jõudnud Safin tegi mängu jooksul kaks topeltviga ja servis kümme ässa, Davõdenkol kogunes seitsme ässa kõrvale neli topeltviga.

Kolmandas setis juhtis Safin vahepeal juba 4:1. Seisul 5:2 juhtis Davõdenko oma servil 40:15, ent tegi siis järjest kaks topeltviga. Safin suutis võidu võtta kolmandal matšpallil.

Seni olid nad kohtunud seitsmel korral ning Davõdenko võitnud neist neli matši. Davõdenkot võis täna muidugi mõjutada ka väsimus, kuna pühapäeval mängis ta Hiinas Shanghai Masters-sarja turniiril, kus sai finaalis jagu edetabeli teisest reketist Rafael Nadalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles