Olympias süüdatakse täna Vancouveri taliolümpiamängude tuli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olympias süüdatakse täna Vancouveri taliolümpiamängude tuli
Olympias süüdatakse täna Vancouveri taliolümpiamängude tuli Foto: AFP / Scanpix

Kreekas Olympias Hera templis süüdatakse täna Kanadas Vancouveris toimuvate taliolümpiamängude tuli.

Vancouveri olümpiatule teekond ei ole tavapärane, sest see ei läbi kõiki mandreid, edastab AFP.

Olümpiatuli on Kreekas kaheksa päeva, edasi viiakse see otse Kanadasse, veebruarikuus toimuvate olümpiamängude korraldajamaale. Kanadas liigub tuli 106 päeva jooksul läbi kogu riigi, enne kui see Vancouverisse jõuab.

Pekingi olümpiamängude tule teekonnal läbi mitme mandri tekkis probleeme ja mitmetes riikides avaldati isegi selle vastu meelt. Rahvusvaheline olümpiakomitee langetas pärast seda otsuse, et olümpiatuli liigub edaspidi ainult läbi korraldajariigi.

Ka Kanadas leidub selle vastu protestijaid. Protestijad kavatsevad tule teekonda ära kasutada ja tõsta selle abil esile põlisrahvaste rasket olukorda.

Vancouveri taliolümpiamängud toimuvad 12. – 28. veebruarini 2010. Need on Kanada pinnal kolmandad olümpiamängud. Kanada korraldas 1976. aasta suveolümpiamängud Montrealis ja 1988 taliolümpiamängud Calgarys.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles