Zeniit on Advocaati lahkudes kui uuestisündinud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dick Advocaat
Dick Advocaat Foto: COVI/ Scanpix

Venemaa põhjapealinna klubi on pärast hollandlasest peatreeneri Dick Advocaati teenetest loobumist saavutanud koduses liigas 22 punkti kaheksast mängust ehk siis seitse võitu ja ühe viigi. Seejuures alistas Zeniit hiljuti ka otsesed tiitlikonkurendid CSKA ja Moskva Dünamo.

Advocaat oli Zeniidi peatreener viimased kolm aastat ning tõi klubile esimese Venemaa kõrgliiga tiitli ja UEFA karika, vahendab soccernet.ee. Nüüd juhendab hollandlane Belgia koondist, kuid ka uue töökoha juures on ta juba kriitika alla sattunud pärast 0:2 kaotust Eestile.

Zeniidi koduliiga edu võtmeks pole kindlasti vaid Anatoli Davõdovi peatreeneriks saamine. Peterburi klubi langes välja Uefa karikasarjast ning koondab kõik jõud ühele turniirile. Kolmandaks tähtsaks faktoriks on kahe mängija Mateja Kezmani ja Vladimir Bõstrovi liitumine.

Kezman on klubis laenul PSG-st talveni, kuid juba käivad jutud tema mängijaõiguste ostmisest. Serblane on viie mänguga Venemaal löönud kaks väravat ja selgelt tõusnud põhikoosseisu. 30-aastane mängumees on eelnevalt mänginud ka Fenerbahces, Atletico Madridis, Chelsea's, PSVs ning Partizanis.

Bõstrov taasliitus Zeniidiga peale viit edukat hooaega Moskva Spartakis. Mängumees liitus pealinna klubiga, olles vaid 20-aastane, kuid tõusis kohe Venemaa enimtituleeritud klubi liidriks. Nüüd, kui Venemaa rahvuskoondislane on taas Zeniidis, tundub, et just sellest ääreründajast on saanud asendus talvel Arsenaliga liitunud Aršavinile.

Viis vooru enne Venemaa kõrgliiga lõppu on tabelit 50 punktiga juhtimas Kaasani Rubiin, kes eile alistas Meistrite liigas võõrsil FC Barcelona. Liidrist punktiga maas on Moskva Spartak ning kolmandal kohal olev Zeniit kaotab Rubiinile nelja punktiga. Zeniidil on hea vormi jätkamisel veel võimalus võita tiitel, kuna kaks viimast mängu on just Rubiini ja Spartaki vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles