Täienenud Tartu Rock läheb täna kindlat võitu võtma

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Talts (vasakul), Asko Paade (vasakult teine) ja Vallo Allingu (paremal) saavad täna meeskonda aidata.
Janar Talts (vasakul), Asko Paade (vasakult teine) ja Vallo Allingu (paremal) saavad täna meeskonda aidata. Foto: Sille Annuk

«See peab olema kindel punktimäng – muust kui võitmisest ei saa rääkidagi!» Nii lausus Tartu Rocki korvpallimeeskonna peatreener Indrek Visnapuu eile õhtul, rääkides tänasest Balti liiga kohtumisest Liepajaga.



Visnapuu otsekohesel ja enesekindlal arvamusel on alust – reedel kogusid mängijad eneseusku koduse pearivaali Kalev/Cramo alistamisega, abijõudu lisandub ka laatsaretist. «Janar Talts, Vallo Allingu ja Asko Paade saavad meeskonda aidata,» teatas Visnapuu. «Täna tegid kõik mehed trennis täie jõuga kaasa.»



Liepajaga kohtumine on Rocki jaoks elulise tähtsusega. Balti liigat alustati kolme kaotusega ning liiga keskmike või isegi nõrgemate meeskondade hulka liigitatud Liepaja vastu on võidupunktid kõikidesse prognoosidesse enesestmõistetavusega ammu ära kirjutatud.



Varem on Visnapuu tõdenud, et kaotuse korral muutub Balti liigas edu saavutamine äärmiselt keeruliseks ning võimatu pole ka kriisiplaani käikuvõtmine. 



Noored aeti trenni


Reedel tartlastele rõõmsamaid toone pakkunud mängus tõi Rockile edu lihtsakoeline kaks-kaks-mängustiil. Visnapuu sõnul ei kavatseta rütmi muuta, nii lühikese aja tagant polevat see mõttekas. Talts alustab siiski enda jaoks harjumuspäraselt algviisikus, Allingu ja Paade sekkuvad vahetusmeestena.



«Kolme mehe lisandumine annab meile võimaluse valida erinevate variantide vahel,» selgitas Visnapuu. «Osa mängijaid nihkub tagasi harjumuspärasele positsioonile – näiteks Timo Eichfuss ja Asko Paade täidavad väikese ääre koha ning Sten-Timmu Sokk ja Todd Abernethy ei pea enam nii palju korraga platsil olema, vaid saavad mängujuhi rollis teineteist vahetada.»



Reedel leegionäride kõrval isukalt tegutsenud Rocki noorema põlvkonna mänguaeg võib taas pisut väheneda ning oma kasulikkust tuleb tõestada napimate minutite jooksul.



«Kogenud mängijad on ees, vähem platsil viibides muutub iga eksimus kallimaks,» tõdes Visnapuu ning lisas, et tegelikult pole meestel põhjust reedese mängu järel veel rinda kummi ajada. Justkui oma sõnade tõestuseks tõi ta näite laupäevast ja pühapäevast, kui Rocki noorem põlvkond rassis treeningul hommikul ja õhtul, vanemad mehed piirdusid ühe harjutuskorraga.



Üleolekut Kalev/Cramo eakaaslastest ei pidanud tartlaste juhendaja oma noorte jaoks eriliseks mõõdupuuks. Märksa rahulolevam oleks ta siis, kui samasuguses võrdluses oldaks üle ka Läti ja Leedu eakaaslastest. «Vaatasin reedese mängu mitu korda videost üle. Kalev/Cramo kaitse oli lahja, näiteks Leedus mängides ei lubatud meil nii vabalt tegutseda,» nentis ta.



Liepajast pilt olemas


Tänase vastase mängustiiliga tutvusid Rocki treenerid juba hooajaeelsel turniiril, lisaks hangiti videolint Liepaja ja Ventspilsi vahelisest kohtumisest.



«Pilt on üsna selge. Võrreldes hooajaeelse mänguga on neil korvi all tõhusalt jõudu juures,» teadis Visnapuu ning lisas, et vastane kasutab varasemast tunduvalt rohkem korvialust tsooni. Jutt käib 208 cm pikkusest ja 120 kilo kaaluvast Oleg Kojenetsist.



Liepajal on Balti liigas kirjas suured kaotused Riia VEFilt ja Vilniuse Lietuvos Rytaselt ning boonusena saadud kahepunktiline võit Ventspilsi üle. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles