Prantsusmaale siirduv Sikaste tahab end proovile panna

Peep Pahv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Selveri ründaja Kristjan Sikaste ei lasknud ennast Prantsusmaa klubi Poitiersi kõrgest blokist häirida ja tegutses rünnakul ülimalt resultatiivselt..
Tallinna Selveri ründaja Kristjan Sikaste ei lasknud ennast Prantsusmaa klubi Poitiersi kõrgest blokist häirida ja tegutses rünnakul ülimalt resultatiivselt.. Foto: Toomas Huik.

«Tahan teha hea hooaja ja end rahvusvahelisel tasemel proovile panna,» lausus senise karjääri kodumaal veetnud, ent uuel hoojal Rennes'i Etudiantsis palliv, Sikaste ja lisas muheledes: «Eesootavast koosseisust tean vaid nii palju, et kindlasti on seal hea libero.»



Eelmisel hooajal riigi meistrivõistlustel kuuenda koha saanud Etudiantsil on raske saavutatut korrata. Libero Sten Esna on ainus klubisse jäänud põhimees. Etudiants läheb ilmselt sama teed nagu mullugi, palgates seitse põhiraskust kandma hakkavat mängijat, kirjutab Eesti Võrkpalliliidu kodulehekülg.

Algrivistusse kuuluvatest meestest on lepingu allkirjastanud veel prantslasest sidemängija Après Quentin Marion ja temporündaja Freddy Saelens ning Kasahstani nurgaründaja Marat Imangalijev. Samale positsioonile tahetakse Esna sõnul värvata üht venelast, veel otsitakse temporündajat.

Sikastet üritasid kosida mitmed korraliku tasemega klubid. Kuulsaim neist oli üle-eelmisel hooajal Euroopa Meistrite liiga võitnud ja tänavu seal veerandfinaali jõudnud Saksamaa parim meeskond VfB Friedrichshafen. Esmapilgul tundub Sikaste «ei» sulaselge ülbitsemisena, kuid asjasse süüvides võib tegu olla õige otsusega.

«Eitavat vastust polnud kerge anda,» tunnistas Sikaste. «Kuid vähemalt esialgu pidanuksin seal leppima vahetusmehe rolliga. Esinumbrina alustanuks hooaega ilmselt Saksamaa koondisse kuuluv György Grözer. Pidasin Avo Keele (Selveri ja Eesti koondise juhendaja) ja tema omakorda Boriss Koltšiniga (Venemaa klubi Novõi Urengoi Fakeli peatreener ja Eesti koondise konsultant) nõu ning ühiselt pidasime paremaks minna kindla mänguaja peale välja. Tegu on väga tähtsa klubihooajaga, sest järgmise aasta sügisel toimub Euroopa meistrivõistluste finaalturniir. Lisaks pole Saksamaa liiga nii tugev kui Prantsusmaa oma.»

Sikastel oli laual ka pakkumine Prantsusmaa seitsmendalt klubilt Montpellier'i Universitetilt. Oleme kirjutanud, et eelmisel hooajal seal diagonaalründaja ülesandeid täitnud Antonin Rouzier siirdub Raimo Pajusalu koduklubisse Roeselare Knacki. Seni pole aga tehinguni jõutud, sest Montpellier'i klubi ei taha Prantsusmaa koondislast meile mitte teadaolevatel põhjusel vabaks lasta. «Sealne seis on segane, ei tahtnud riskida,» selgitas Sikaste.

Olnuks Sikastel aega oodata, saanuks ta huvitava väljakutse Rumeenia meistri Constanta Tomise näol, kes ootab Euroopa Konföderatsiooni otsust Meistrite liiga wild card'i osas. «Rumeenias on kolm-neli tugevat klubi, alumise otsa tase jääb Prantsusmaa liigale alla. Oluline on järjepidevalt tugevaid kohtumisi pidada, mitte keskenduda ainult eurosarjale,» märkis Sikaste.

24-aastast ja 199 cm pikkust pallurit üritas enda ridadesse saada ka Kreeka liiga uustulnuk Saloniki Apollon, kuid seda varianti Võrust pärit sportlane väga tõsiselt ei kaalunud. «Ma pole kohanud ühtegi meest, kes oleks Kreekast lubatud palga kätte saanud. Lisaks ei tundunud kõrgliigasse tõusnud klubi usaldusväärse stardipaigana,» rääkis Sikaste.

«Rahaliselt oli Etudiantsist paremaid ja halvemaid pakkumisi, kuid finantsiline pool polnud mulle esmatähtis,» lisas Sikaste, kellega tuleb Loode-Prantsusmaal asuvasse üle 200 000 elanikuga linna kaasa ka elukaaslane Ingrid.

Eelmise hooaja lõpus ja seejärel koondise eest põlvetrauma tõttu lünklikult mänginud Sikastel kulub ihuliikme raviks veel kaks nädalat. «Jalad pole tükk aega kangitrenni tunda saanud. Järgmisel nädalal käin viimast korda šokiteraapias ja pärast seda tuleb hüppama hakata,» ütles homme Pärnus koondisega treeninglaagrit alustav Sikaste.

Järgmiseks hooajaks omavad välisklubiga lepingut viis Eesti meesvõrkpallurit: lisaks Esnale ja Sikastele veel Eerik Jago (Padova Antonveneta, Itaalia), Raimo Pajusalu (Roeselare Knack, Belgia) ning Jaanus Nõmmsalu (Ostrava DHL, Tšehhimaa).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles