Kalevi tagamees teadis, et tuleb tippklubisse

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo uus tagamees Josh Akognoni (paremal) tahab minimaalselt 5000 dollari suurust palka.
Kalev/Cramo uus tagamees Josh Akognoni (paremal) tahab minimaalselt 5000 dollari suurust palka. Foto: titans.com

Täna jõuab Tallinna Kalev/Cramo korvpallimeeskonna uus tagamees Josh Akognon. Suure tõenäosusega ootavad aga 23-aastast nigeerlast ees üllatused.



Piiritutest internetiavarustest Akognoni kohta infot otsides jõuab kerge vaevaga Bob Padecky blogini, kus kirjutati Akognoni Kalev/Cramosse siirdumisest juba möödunud nädala keskel.



Blogi andmetel sõidab Akognon kaheksaks kuuks Eestisse Kalev-Cramo linna professionaalsesse korvpallimeeskonda. Sama allika väitel oli seni NCAAs Cal State Fullerton Titansi ridades pallinud 180 cm mees viie NBA klubi vaateväljas, ent lepinguni ei jõutud.



«Mulle öeldi, et minust saab NBA mängija, kuid vajan selleks rohkem kogemusi,» vahendas sama blogi Akog­noni sõnu. «Samuti öeldi, et Eesti meeskond kuulub Euroopa tippude hulka.



Sellises meeskonnas mängimisest on mulle kindlasti palju kasu.» Lõpetuseks teatas aga Akognon, et uues klubis võiks ta palk olla minimaalselt 5000 USA dollarit.



Milliseks kujuneb reaalsus, näitab lähitulevik. Seni saab Akognoni taseme ja mängustiili kohta teha järeldusi tema NCAA kohtumiste statistikat uurides. Arvud näitavad, et mees on pigem viskaja kui söötja – möödunud hooajal kogus ta keskmiselt 23,9 punkti mängust ning andis seejuures vaid 1,6 söötu. Aasta varem olid samad näitajad vastavalt 20,2 ja 1,5.



Juba 2006. aastal osales Akognon Nigeeria koondisega MMil, visates kuue mänguga keskmiselt 2,2 punkti. Uuesti pääses ta riigi koondisse tänavu suvel Aafrika meistrivõistlustel, kus tema kontosse jäi keskmiselt üheksa punkti ja kaks söötu.



Kalev/Cramo peatreener Nenad Vucinic jäi klubi kodulehel tehtud avalduses hinnangutes tagasihoidlikuks. «Josh on hea täiendus meie õnnetutest vigastustest räsitud tagaliini. Soovituste järgi on ta heal tasemel punktitooja, seepärast ootame põnevusega tema meeskonnaga ühinemist,» märkis ta.



Akognon on Kalev/Cramos kolmas leegionär, möödunud nädalal liitus meeskonnaga ameeriklasest keskmängija Jason Miller, nädal varem saabus kalevlaste ridadesse lätlane Martins Berkis.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles