Eesti kümnevõistlejad lähevad kaitsma kohta superliigas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Raja
Andres Raja Foto: Raigo Pajula

Eeloleval nädalavahetusel võistleb Eesti mitmevõistluse meeskond Hollandis Hengelos superliigas ning naiskond Soomes Jyväskyläs esimeses liigas.

Täna võistluspaikadesse jõudnud koondiste sihiks on säilitada oma koht praegustes liigades, Kaie Kandi, Andres Raja ja Madis Kallase individuaalseks eesmärgiks on täita olümpiamängude A-norm.

Eesti Kergejõustikuliidu mitmevõistluse alarühma vanemtreeneri Tõnu Kaukise kinnitusel on Hengelos eestlaste peamisteks konkurentideks tänavu väga tugevas koosseisus esindatud Prantsusmaa ja Valgevene koondised. «Eesti mehed lähevad kindlasti võitlema koha eest esikolmikus, et kindlustada endale ka järgmisel aastal koht superliigas,» kommenteeris Kaukis. «Loodan, et kõrgetasemeline konkurents ning soodsad ilmastikutingimused aitavad Andres Rajal ja Madis Kallasel jõuda ka individuaalse eesmärgi ehk olümpiamängude A-normi täitmiseni.»

Eesti meestest võistlevad Hengelos Andres Raja (isiklik rekord 7834p), Madis Kallas (7972p), Tarmo Riitmuru (7626p) ja Mikk-Mihkel Arro (7514p).

Tugevaimal konkurendil Valgevenel on stardis koguni kolm 8000 punkti ületanud meest: Valencia sise-MMi hõbe Andrei Kravtšenko (8617p), Aliaksandr Parkhomenka (8136p) ja Mikalai Šubianok (8028p).

Prantsusmaal on stardis kaks üle 8000 punkti teinud mitmevõistlejat – Romain Barras (8416p) ja Rudy Bourguignon (8025p). Belglaste meeskonda kuulub tänavu mais 8142 punkti saavutanud riigi kümnevõistluse rekordiomanik Frédéric Xhonneux.

Jyväskyläs toimuval esiliiga võistlusel on Eesti koondise eesmärgiks võidelda 3.-5. koha eest. «Eesti naiste peamisteks konkurentideks on Valgevene ja Soome mitmevõistlejad,» sõnas Kaukis. «Juuni alguses sai meie naiskond Eesti-Soome-Rootsi maavõistlusel samal staadionil soomlaste üle magusa võidu ning kindlasti tahame seda korrata ka sel nädalavahetusel. Kaie Kand on tõusnud väga heasse vormi ning loodan, et nüüd murdub temal ka olümpiamängude A-normi ehk 6000 punkti piir.»

Eesti esiliiga naiskonda kuuluvad Kaie Kand (5876p), Ebe Reier (5528p), Kristi Kiirats (5230p) ja Moonika Kallas (5114p).

Kokku on Jyväskyläs stardis neli naist, kelle isiklik rekord on üle 6000 punkti: Ateena olümpiamängudel hõbemedali võitnud leedulanna Austra Skujyte (6435p), valgevenelannad Irina Butar (6268p) ja Tatsiana Alisevitš (6173p) ning rootslanna Jessica Samuelsson (6111p).

Kümnevõistluse superliigas võistlevad Belgia, Valgevene, Hispaania, Eesti, Prantsusmaa, Holland, Poola ja Venemaa sportlased.

Esikuuikusse pääsenud meeskonnad säilitavad järgmisel aastal oma koha superliigas, kaks väljajäänut langevad esimesse liigasse.

Seitsmevõistluse esiliigas võistlevad Valgevene, Tšehhimaa, Eesti, Soome, Ungari, Itaalia, Leedu ja Rootsi sportlased.

1.–6. kohale tulnud naiskonnad võistlevad ka järgmisel aastal esiliigas, kaks viimast riiki langevad teise liigasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles