Markko Märtin: on lõbus ja tore töötada Subaru inimestega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markko Märtin.
Markko Märtin. Foto: Raigo Pajula.

Subaru rallimeeskonna testisõitja Markko Märtin ütles intervjuus wrc.com-ile, et uus WRC2008 Impreza mudel avaldas esimesel asfalditestil muljet.

Märtin veetis eelmisel nädalal neli päeva Sardiinia mägistel teedel ja ütles, et uus auto on võrreldes varasemaga palju paremini tasakaalus ning juhitavam, vahendab ETV Sport.

«Üldine tunne oli väga hea,» ütles eestlane. «Töötasime arengu kallal ja õppisime palju, kuidas auto töötab ja kuidas käitub seadistuse muutmise järel. Arvan, et parandada on vaja veel väheseid asju. See oli esimene kord tulla sellistes tingimustes välja ning ma arvan, et auto on asfaldil väga konkurentsivõimeline.»

Lähim MM-ralli asfaldil toimub seitsme nädala pärast Saksamaal, kus uue auto rooli istuvad Petter Solberg ja Chris Atkinson.

Küsimuse peale, kas on võimalik tema tagasitulek võistlusrajale, vastas Märtin, et ta pole sellele mõelnud. «Naudin seda, mida praegu teen. On tore ja lõbus töötada Subaru inimestega,» sõnas ta. «Naudin ralli parimaid osi: saan sõita fantastilise WRC-autoga ja töötada koos inseneridega, et katsetada ja arendada asju, mis on samuti huvitav. Peale kõige pole siin meediat, ei ole hullult varajasi hommikuid ega pikki teid. Niimoodi on üsna okei.»

Intervjuu käigus paluti ka Märtini arvamust WRC-sarjas sõitva teise eestlase Urmo Aava kohta. «Arvan, et paaril viimasel rallil on ta näidanud häid katseaegu, aga ta peab endiselt püüdma sõita hästi terve võistluse,» möönis Märtin. «Ta on näidanud head kiirust, kuid võita mõned katsed ja seejärel lõpetada üldarvestuses tagaotsas ei ole hea. Ta on kindlasti näidanud head progressi, aga järgmisena vajab ta häid lõppkohti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles