Safin jõudis tänavu esimest korda poolfinaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marat Safin
Marat Safin Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Tänavuse hooaja lõpus tipptennisest lahkuv endine maailma esireket Marat Safin jõudis sel aastal esmakordselt poolfinaali.

Safin (ATP 77.) alistas Peterburis jätkuva 750 000 dollari suuruse auhinnafondiga tenniseturniiri veerandfinaalis 6:0, 7:6 (4) Usbekistani tennisisti Denis Istomini (ATP 101.).

29-aastane Safin võitis avaseti kõigest 25 minutiga ning juhtis ka teises setis 2:0, ent siis sai Istomin mängu paremini käima. Seisul 5:4 murdis Istomin Safini servi ning lõpuks läks võitja selgitamiseks vaja kiiret lõppmängu, mille Safin 7:4 võitis, lüües matšpallil oma selle mängu 12. ässa.

Poolfinaalis läheb Safin vastamisi maailma edetabeli 93. numbri, läbi kvalifikatsiooni põhiturniirile jõudnud ukrainlase Sergei Stahhovskiga.

«Esimene sett oli lihtsalt liiga lihtne,» arvas Safin, kes võidutses Peterburis 2000. ja 2001. aastal. «Seetõttu ei olnud ma teises setis enam nii keskendunud. Kui seisul 5:4 oma servi kaotasin, hakkasin isegi kahtlema, kas suudan võita. Aga õnneks kinkis vastane kiires lõppmängus mulle mõned lihtsad punktid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles