Poja treeningpaarilist peksnud mehele määrati vanglakaristus, mida ta kandma ei pea

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Tomic (vasakul).
John Tomic (vasakul). Foto: SCANPIX

Hetkel meeste maailma tenniseedetablis 52. tabelireal oleva Bernard Tomici isa John Tomic teenis poja treeningkaaslase peksmise eest küll kaheksakuulise vanglakaristuse, ent mees seda reaalselt ära kandma ei pea.

Maikuus Thomas Drouet' rünnanud ning tema näole ja eelkõige ninale korralikke kahjustusi tekitanud Tomic väitis kohtus, et tegutses vägivaldselt enesekaitseks. Tomici advokaat väitis, et tipptennisisti isa oli sunnitud Drouet'le peaga näkku lööma, sest poja treeningpartner oli tema käest kinni haaranud.

Kohus määras Tomicile kaheksa kuud vanglat, aga Hispaania kohtusüsteemi järgi seda ära kandma ei pea. «Hispaanias ei pea oma karistust kandma mitte keegi, kelle vangistus on vähem kui kaks aastat,» kinnitasid Hispaania ametivõimud Reutersile. Tomicil on viis päeva aega, et kohtuotsus edasi kaevata.

Tomic läks maikuus väidetavalt kallale nii oma pojale kui tema treengpaarilisele Drouet'le. Isa Tomicil on probleeme olnud ka varem, näiteks eelmise aasta Miami turniiri ajal palus Bernard pukikohtunikul oma isa publiku hulgast ära saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles